Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2020-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
515 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972403
Kirurgens dotter (häftad)

Kirurgens dotter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-21
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den respekterade kirurgen Leyla Saleh har full kontroll i operationssalen och under sina föreläsningar. Men på hemmaplan börjar saker falla samman. Maken Samir har lämnat henne för en yngre kvinna. Tillsammans med femtonåriga dottern Jonna försöker hon finna fotfäste i den nya vardagen. Så träffar Leyla den danskamerikanske musikern Marvin i sjukhusets cafeteria. För att överraska Jonna på födelsedagen köper Leyla en blå Fender av honom och som en extra bonus erbjuder Marvin sig att hjälpa dottern komma igång med det nya instrumentet. Jonna blir förtjust, också för den coachning hennes band The Beauties får av den erfarne och spännande musikern. Leyla inser först motvilligt att också hon är mycket attraherad av Marvin Kaminski. När hon förstår att den cancersjuka patienten Ella är Marvins före detta fru ställs hon inför ett moraliskt dilemma. Men hennes egen längtan och saknad är starka drivkrafter. Situationen blir inte lättare av att Jonna är hejdlöst förälskad i Marvin och nu ser sin mamma som en rival.

Ellas operation närmar sig. Leyla försöker avsäga sig operationen, men patienten yrkar envist på att få Leyla som är specialist på just levercancer. Komplikationer under operationen får konsekvenser för alla inblandade.

Snart är media och diskussionsforum fyllda med rykten och anklagelser kring den nu brottsmisstänkta kirurgen med arabisk bakgrund.

Kirurgens dotter är en roman om längtan och frigörelse, om kärlek och etiska dilemman.

Cannie Möllers väg till litteraturen gick genom teatern - först som skådespelare och sedan som pjäsförfattare. Hon gjorde sin romandebut 1983 med den prisbelönade ungdomsboken Kriget om källan. Sedan dess har det blivit ett tjugotal romaner, bland annat Augustnominerade Balladen om Sandra Ess och Med himlen som tak, för vilken Cannie belönades med Nils Holgersson-plaketten. Kirurgens dotter är första boken hon skriver ihop med Henry Meyer.

Henry Meyer är utbildad vid Dramatiska Institutet som filmregissör och manusförfattare. Han är upphovsman till flera internationellt prisbelönade barn- och ungdomsfilmer, vars återkommande teman är de vuxnas svek och barnens överlevnadsförmåga. Han gör sin skönlitterära debut med Kirurgens dotter som han har skrivit ihop med sin livspartner Cannie Möller.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kirurgens dotter
 2. +
 3. Hamnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hamnet av Maggie O'Farrell (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kirurgens dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande berättelse med högt tempo
  Lollos bokhörna, 16 november 2020

  Det här är en berättelse med högt tempo och det är svårt att förutse vad som ska hända härnäst. "Kirurgen" är en spännande berättelse om familjerelationer, men den handlar även om kärlek, sorg, rasism, mycket hemligheter och det finns drama. Författarna lyckas väva in etiska dilemman i sin historia vilket ger boken ett bra djup. Men jag tycker samtidigt att boken blir lite för lång och För mig blir vissa partier lite långsamma.

  Trots allt är det en välskriven berättelse om en familj ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna