Blått (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2017-09-19
Förlag
Modernista
Översättare
Viola Bao
Originaltitel
Bluets
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
191 x 127 x 12 mm
Vikt
196 g
SAB
Hce
ISBN
9789177017943

Blått

Inbunden, Svenska, 2017-09-19
165 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Lika elegant som oumbärligt bidrag till den lyriska essäns genre.« | Boston Review

»Maggie Nelson är en av de hetaste författarna i USA just nu, en av de skarpaste och spänstigaste tänkarna i sin generation.« | The Guardian

Maggie Nelson är en av USA:s just nu mest hyllade författare. Genombrottet i hemlandet kom med Blått [Bluets], en hybrid mellan poesi och essä; en lyrisk, filosofisk och inte minst självutlämnande undersökning av lidelsen och lidandet, av kärlekens och önskningarnas tillkortakommanden allt reflekterat genom färgen blå. Färgens kulturhistoria, dess konnotationer, läror, etymologier, metaforer, betraktas genom den personliga berättelsens prisma, samtidigt som textväven är sprängfull med referenser till klassisk litteratur; Johann Wolfgang Goethe, Ludwig Wittgenstein, Gertrude Stein, Novalis med flera. Här i svensk översättning av kritikern och litteraturvetaren Viola Bao.

MAGGIE NELSON är en amerikansk författare, poet och forskare, bosatt i Los Angeles. Förutom Bluets har hon skrivit den prisbelönta Argonauterna [The Argonauts, 2015]; utgiven på Modernista i Karin Lindeqvists översättning, samt böcker som Red Parts: A Memoir och The Art of Cruelty: A Reckoning. Förutom att vara författare undervisar Nelson på CalArts (California Institute of the Arts). Den 26 september kommer Maggie Nelson att medverka på Internationell Författarscen på Kulturhuset i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blått
  2. +
  3. Män förklarar saker för mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Män förklarar saker för mig av Rebecca Solnit (pocket).

Köp båda 2 för 221 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Blått