När postmodernismen kom till Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2020-08-12
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form) / Andersson, Martina (form)
Dimensioner
220 x 153 x 25 mm
Vikt
494 g
SAB
Gc.58,Bfk-c:k.58
ISBN
9789177032151

När postmodernismen kom till Sverige

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-12
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Postmodernismen hör till de senaste decenniernas mest inflytelserika teorier. I När postmodernismen kom till Sverige skildrar Johan Lundberg hur det postmoderna tankegodset slog igenom på svenska kultursidor och i kretsen kring Svenska Akademien på 1980- och 1990-talen.

Han följer nyckelpersonerna - Horace Engdahl, Stig Larsson, Sara Danius m fl - och visar hur postmodernismen och dess efterföljare alltjämt utövar stort inflytande inom akademi, medier och politik.

Om författaren
JOHAN LUNDBERG är litteraturhistoriker och författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När postmodernismen kom till Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Onödigt självmål
  Kroton, 19 oktober 2020

  Tyvärr sätter Lundberg krokben för sig själv med en stupid tes som bokens bärande tema. Tesen är ungefär "Horace Engdahl bär skulden för många av Sveriges haverier på 2000-talet - allt kan ledas tillbaka till Engdahls introduktion av Derrida och Barthes i tidskriften Kris omkring 1980". Lundberg har gjort ett gediget arbete inte minst i att redogöra för Mona Sahlin upphöjelse av Masoud Kamali & co och detta sedan rullat vidare till en vänsterradikal intersektionell agenda i styrdokument en på... Läs hela recensionen

 2. Benar upp benigt begrepp.
  Johan Harald Svanbom, 16 oktober 2020

  Postmodernismen är ett svårfångat och mångfacetterat begrepp-därtill ofta både missuppfattat och missbrukat.Författaren ger ,enligt mig, en rimlig tolkning i det sammanhang han skildrar:hur den kom till Sverige.Förtjänstfullt att författaren inte fastnar i "skandalerna" i Sv Akademin utan också ser dess roll i vidare sammanhang.

 3. Oundgängligt om postmodernism
  Cecilia Wennerström, 14 september 2020

  Vad hände egentligen? Hur kunde "intersektionalitet" ta plats i myndigheters dokument? Ingen har väl röstat för denna utveckling politiskt ... Läs!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Lundberg