Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
3
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Möta människor med rättshaveristiskt beteende : Handbok för yrkesverksamma
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
408 g
SAB
Do
ISBN
9789177410942
Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma (häftad)

Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma

Häftad Svenska, 2018-08-07
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna praktiska handbok ger kunskap och redskap för att bemöta människor med rättshaveristiskt beteende. Det här är den tredje och omarbetade upplagan.

Människor med ett rättshaveristiskt beteende är ett stort men ofta förbisett samhällsproblem. De slukar massor av tid, framför allt inom offentlig sektor, och blir i sin kamp en prövning för andra. Själva ser de sig som offer med rätt att föra kampen för sin sak vidare till varje pris.

Utgångspunkten är att ett rättshaveristiskt beteende bottnar i psykisk ohälsa och är ett uttryck för lidande. Orsaken finns ofta hos den enskilde själv, men blir problematisk för den omvärld som ställs till svars för olika oförrätter.

Nytt är att författarna pekar på gemensamma mönster för ett rättshaveristiskt beteende. Du får också konkreta råd för hur du kan bemöta dessa personer i olika miljöer och situationer, såväl i det personliga mötet som i en digital värld. Författarna lyfter även svensk och internationell forskning inom området och ger juridisk vägledning.

Boken riktar sig till alla yrkesverksamma som möter personer med rättshaveristiskt beteende, men exemplen är främst hämtade från offentlig sektor.

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och arbetar vid egen mottagning. Andreas Wedeen (f.d. Svensson) är leg. psykolog, arbetade tidigare inom psykiatrin och driver i dag egen verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma
  2. +
  3. Möta människor : en skrift om samtal i omsorgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möta människor : en skrift om samtal i omsorgen av Egon Rommedahl (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Möta människor med rättshaveristiskt bete...