Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-01-28
Upplaga
2
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Utmaningar i förskolan : Att förebygga problemskapande beeende
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
411 g
SAB
Eaa
ISBN
9789177411475
Utmaningar i förskolan : att förebygga problemskapande beeende (häftad)

Utmaningar i förskolan : att förebygga problemskapande beeende

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-01-28
316
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För många barn innebär vardagliga situationer och rutiner i förskolan mycket stora utmaningar. Nyckeln till att hjälpa dessa barn är rätt kunskap hos pedagogerna.

Boken Utmaningar i förskolan - Att förebygga problemskapande beteenden ger råd om hur förskolan, utifrån en ökad förståelse för barnen och de situationer som utmanar, kan arbeta systematiskt för att skapa en positiv och utvecklande tillvaro. Budskapet är att det alltid finns skäl till ett problemskapande beteende men också lösningar.

Utifrån sina egna erfarenheter och reflektioner efter möten med barn, föräldrar, pedagoger och vårdpersonal delar författaren David Edfelt med sig av konkreta idéer och tips. Samtidigt är boken förankrad i forskning och förskolans styrdokument.

Denna andra och reviderade upplaga har utökats, bland annat med ett avsnitt om lågaffektivt bemötande. Nu finns också ett studiematerial utifrån åtta olika områden att fördjupa sig i. Boken är uppdaterad utifrån de nya skrivningarna i läroplanen, Lpfö 18.

Utmaningar i förskolan vänder sig främst till förskollärare och förskolechefer, men kan också inspirera föräldrar och andra som möter yngre barn i sitt yrke.

Om författaren
David Edfelt är psykolog och författare. Han arbetar med handledning och utbildning, bland annat vid Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet. Han har en bakgrund i arbete med barn och ungdomar med inlärningssvårigheter och neuropsykiatrisk problematik inom förskola och skola, barnpsykiatri och vid Karolinska universitetssjukhuset.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmaningar i förskolan : att förebygga problemskapande beeende
  2. +
  3. Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande o... av David Edfelt (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utmaningar i förskolan : att förebygga pr...