Magnum Opus : ett ockult manifest (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2018-04-03
Förlag
nilleditions
Dimensioner
148 x 104 x 13 mm
Vikt
181 g
SAB
Hc
ISBN
9789177733720

Magnum Opus : ett ockult manifest

Häftad,  Svenska, 2018-04-03
297
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Artisten Kjell Höglund behöver antagligen ingen närmare presentation, men inte alla känner till, och än färre har läst, detta hans enda publicerade skönlitterära verk. Boken kom ut första gången 1991 och är en ovärderlig nyckel för alla som vill komma närmre Kjell Höglunds konstnärskap och vill resa ännu längre in i hans textvärld.

Från originalutgåvans baksida:

"Tisdagen den trettonde maj 1986, klockan fyra minuter i två på eftermiddagen i en etta med kokvrå på Söder i Stockholm, sätter sig Kjell Höglund ner vid en elektrisk skrivmaskin för att skriva en bok. På midsommardagen samma år är han klar. Det är som att skiljeväggarna i hjärnan rasat samman. Resultatet är ett sagolikt kalejdoskop av allt mellan himmel och jord, sammanvävt till en sällsam syntes av en bakomliggande poetisk vision. Den fysiska materien ter sig mer och mer som ett elektromagnetiskt interferensfenomen. Materien upplöses i elektrisk rörelse. Världen börjar likna en tanke. Människan är ett intelligent djur och det är det som gör henne så farlig. Tigerns klor har blivit interkontinentala robotar försedda med atomstridspetsar. Människan är ett lätt maskerat vilddjur som tillskansat sig en närmast gudomlig kontroll över universums krafter. Men ett vilddjur som sluppit lös i Guds kontrollrum, är inte det en djävul? Boken kommer säkert att väcka både förfäran och förundran. Ingen kan läsa Magnum Opus och förbli densamme. Det är ett ockult manifest av ett slag som ingen vågat skriva i Sverige sedan Strindbergs dagar."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Magnum Opus : ett ockult manifest
  2. +
  3. Baronessan Johanna de Mazars ockulta dagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Baronessan Johanna de Mazars ockulta dagbok av Britta Axelsdotter Boström (kartonnage).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »