Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2019-02-06
Förlag
Skolutvecklarna Sverige
Dimensioner
221 x 170 x 10 mm
Vikt
343 g
SAB
Ea
ISBN
9789177739982
Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan (häftad)

Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan

Häftad Svenska, 2019-02-06
499
Specialorder (osäker tillgång). Skickas inom 11-20 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I "Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan" tar Petri Partanen sin utgångspunkt i skolans läroplan som formulerar att eleverna ska lära sig kunskaper och utveckla förmågor. Men, hur kan vi förstå relationen mellan kunskaper och förmågor? Och vad innebär det för undervisningen?

I skolforskning lyfts t ex begrepp som metakognition, självreglering och exekutiva förmågor fram som viktiga i lärandet. Vad innebär dessa begrepp? Hur utvecklas dessa hos barn och unga? Hur kan man i undervisningen stödja utvecklingen av dessa förmågor så att de inte blir till ett hinder för lärandet? Vilken roll spelar de för elever i behov av stöd? Vad innebär "scaffolding"?

Elevers tankeförmågor och deras strategier i lärandet spelar en central roll i kunskapsutvecklingen. I boken presenterar Petri PASS-modellen för neurokognitiva förmågor samt behovsmodellen som kan användas som samtalsverktyg vid kartläggning av elevers behov. Vidare innehåller boken diskussionsfrågor, exempel på strategier och fallbeskrivningar från undervisning.

Boken riktar sig till lärare, elevhälsopersonal och annan skolpersonal men är också lämplig för studerande inom pedagogiska utbildningar.

Petri Partanen är fil.dr., leg psykolog och specialist i pedagogisk psykologi med mångårig erfarenhet av praktiskt arbete, utbildning och forskning kring barns och ungas hälsa, lärande och utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan
  2. +
  3. Att utveckla elevhälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att utveckla elevhälsa av Petri Partanen (häftad).

Köp båda 2 för 958 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petri Partanen

Bloggat om Att utveckla förmågor på vetenskaplig gru...