Till mitt försvar : om advokat Sargon De Basso (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2020-03-30
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Vlachos, Pascal (form)
SAB
Lz De Basso, Sargon
ISBN
9789177750864
Till mitt försvar : om advokat Sargon De Basso (inbunden)

Till mitt försvar : om advokat Sargon De Basso

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-30
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
 

Till vardags företräder han de livsstilskriminella , men även toppskiktet i den öppet nazistiska organisationen NMR. Hur kan du företräda en sådan person? undrar omgivningen. Det leder Sargon De Basso till hans hjärtefråga: kraven på rättssäkerhet för precis alla, oavsett hur mycket samhället föraktar människan. För utan rättssäkerheten har vi ingen demokrati att tala om i Sverige.

Här berättar Sargon De Basso om de lärorika åren på Althins advokatbyrå och om en lång rad viktiga rättsfall som Mikael Persbrandt mot Expressen, förtalsmålet med regissören Ulf Malmros och resningsärendet med den morddömde Samir. Om varför han driver debatten om att Sverige ska bryta med förbudslinjen, med hårda narkotikastrafflagar, och istället avkriminalisera allt eget bruk av narkotika. Om varför han arbetar gratis i tunga och tidskrävande förtalsmål mot stora mediebolag.

Till mitt försvar är berättelsen om hur en andra generationens invandrare, uppvuxen i Örebro, kunnat bli en av landets mest efterfrågade och omstridda försvarsadvokater. Detta trots bottenbetyg på juristlinjen och ett åtal som kunnat ge honom fängelse. Boken är en naken skildring av advokatyrket och rättegångarnas inre dramaturgi. Om hur en idealist överlever ångest och tvivel i en värld av prestationskrav.

Till mitt försvar är en djupdykning in i advokatyrket och skildrar rättegångarnas inre skådespel.

Boken är skriven tillsammans med journalisten Peter Johansson som varit chefredaktör för flera branschtidningar om juridik, till exempel Legally yours och Dagens Juridik.

"Välskriven och intressant bok som naket och rakt på sak ger en bra inblick i en advokats arbete och det svenska rättssamhället."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till mitt försvar : om advokat Sargon De Basso
  2. +
  3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till mitt försvar : om advokat Sargon De Basso. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av Sveriges bästa försvarsadvokater
    Pia, 9 april 2020

    Efter att ha läst "Till mitt försvar - om advokat Sargon de Basso" så är jag övertygad om att om jag någonsin skulle behöva en advokat så skulle jag göra allt för att få just Sargon De Basso.
    Författaren Peter Johansson har gjort ett fantastiskt arbete med att låta Sargons egen röst genomsyra texten genom att han skrivit i jag-form. Det är som om Sargon själv berättar utan mellanhand. Skickligt! Om det är Sargon själv eller Peter som är "cliffhangers"-mästare blir därför oklart. En "cl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Till mitt försvar : om advokat Sargon De ...