Mammajournalerna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2019-12-27
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Vikt
380 g
SAB
Gcz Rådberg, Helene
ISBN
9789177751083
Mammajournalerna (inbunden)

Mammajournalerna

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-12-27
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"För någon vecka sedan visste jag inte vem Helene Rådberg var. Nu kommer jag aldrig att glömma henne. Att läsa hennes "Mammajournalerna" känns i både mage och hjärta."
Blekinge Läns Tidning

I vuxen ålder begär Helene ut sin mammas sjukhusjournaler. Mamman med namnet Barbro, som i unga år träffar Erik en charmör och dansman som snart ska försvinna iväg till nya kvinnor. Barbro som är tvåbarnsmor vid tjugoett, som adopterar bort sin son och tvingar sig att aldrig se tillbaka. Barbro som gömmer tabletter i små färgglada askar i köket. Genom att väva samman journaler, brev och samtal från det egna terapirummet närmar sig författaren och poeten Helene Rådberg smärtpunkten med mamman som tog sitt liv.

Mammajournalerna är en roman om försoning, om en mor och en dotter och livet som blev. Som fond till berättelsen finns stålstaden Sandviken.

"En smutsig, ömtålig och hård berättelse om "gamla flickors drömmar". Rådberg lyckas formulera vad som känns som allmänmänskliga föreställningar. (...) Läsarens hjärta blir större."
Dagens Nyheter

"Rådberg skriver klart och levande, inkännande klassmedvetet, färgrikt."
Aftonbladet

"En stark roman med klart klassperspektiv. Litterärt ett säkert silkestrådsbroderi, fyllt av skörhet och smärta."
Dala-Demokraten

"Rådbergs roman är både en uppgörelse och en kärleksförklaring. Ett sorgearbete om en enskild individ men samtidigt en appell för alla människors rätt till ett värdigt liv."
Opulens

" I skärningspunkten mellan det poetiska, det dokumentära och det privata skriver Helene Rådberg en brinnande text."
Landskrona Posten

"Det är en berörande, bitvis isande skarp berättelse som växer fram ur "Mammajournalernas" omlottliggande lager av ledtrådar."
Svenska Dagbladet

" Ärligt, sårigt, naket, poetiskt, drabbande, sorgligt, utforskande, rannsakande, undersökande, igenkännande. (...) en oerhört stark berättelse."
Bokstavligen, bokblog

"En gobeläng över ett helt kvinnoliv, om arv och miljö, klass och kvinnoarbete i den offentliga sektorns käftar, relationen mellan mor och barn."
Kommunalarbetaren

"Skakande, stark & skickligt skriven!"
Jennies boklista, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mammajournalerna
  2. +
  3. Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rapport från ett slakteri : en veterinärs berät... av Lina Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helene Rådberg

  • Politiken

    Helene Rådberg

    "Med stor experimentlusta växlar Rådberg mellan att sampla jollrande barnramsor och skriva om fackföreningens svek mot lågavlönade kvinnor." Dagens ETC Det är vi som ska vara i omsorgen varje dag. Man sa, ni måste tillåta er att känna at...