Konspirationsfeber (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2021-08-10
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
219 x 140 x 19 mm
Vikt
380 g
SAB
Bl
ISBN
9789177751601
Konspirationsfeber (inbunden)

Konspirationsfeber

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-10
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
 

Skapades coronaviruset av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett biovapen? Bör skulden läggas på 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff?

Coronapandemin har inte bara orsakat död och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorierna började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade.

I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i stormningen av Kapitolium.

Varför tror folk på konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationstänkandet tog grepp om världen, och visar att samma sak hänt under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det fördolda?

"Det är medryckande, välskrivet och angeläget, berättat för var och en som vill veta mer om konspiration, makt och samhälle." BTJ, Per Lundgren

"Warne skriver på ett intresseväckande sätt med ett lättläst språk vilket gör det enkelt att hänga med och få ihop de märkliga trådar konspirationsteoretikerna vävt. Lärorik och underhållande läsning, samtidigt som det också är skrämmande att inse hur tokigt det kan bli när människor väljer att tro på falska profeter." Anna_bokmal, bokblogg

"Det är en intressant läsning som är baserad på mycket kunskap och research." frolids_bokhylla, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konspirationsfeber
 2. +
 3. Också Annie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Också Annie av Annie Lööf, Caroline Bankler (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konspirationsfeber. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och intressant!
  -, 26 oktober 2021

  Jag har, som så många andra, förfasats över hur humbug och falska påståenden spridits i sociala medier under pandemin. Människor i ens bekantskapskrets man sett som förnuftiga och resonabla, har fallit dit och ogenomtänkt delat vidare uppenbart falska påståenden. Eller rent av själva kommit ut som antivaxxare eller covid-förnekare.

  Boken är indelad i nio kapitel, som på ett pedagogiskt sätt tar läsaren på en resa mot en klarhet i hur konspirationsteorierna har fått fart, och hur (d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kent Werne