Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Nils Holmberg
Originaltitel
A Christmas Carol.In Prose. Being a Ghost Story of Christmas
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Lisbeth Zweger
Dimensioner
296 x 225 x 10 mm
Vikt
527 g
SAB
Hcg
ISBN
9789177810049

En julsaga

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-11-16
254
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
En julsaga är Charles Dickens mest berömda bok och antagligen också världens mest lästa historia om julen. Här får vi följa Ebenezer Scrooge, en snål och elak affärsman som går igenom en total förvandling och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julnatten. En av världslitteraturens stora klassiker, här i översättning av Nils Holmberg och med Lisbeth Zwergers magnifika illustrationer i fyrfärg.

CHARLES DICKENS [1812-1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Till hans mest berömda verk hör även David Copperfield och Oliver Twist.

LISBETH ZWERGER [f. 1954 i Österrike] är en av världens mest älskade illustratörer av barnböcker. 1990 tilldelades hon den prestigefyllda H. C. Andersen-medaljen för sitt »samlade bidrag till barnlitteraturen.«
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En julsaga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kommande jultradition
    Berit Maria Åberg, 12 januari 2018

    En underbar saga med helt härliga teckningar till som man kan ha som tradition att lägga fram varje jul för gäster att läsa och bläddra i. Bra sätt att få unga att hitta till alla klassiker!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charles Dickens