Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2020-02-06
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
SAB
Hc
ISBN
9789177952213
Ljuskällan (inbunden)

Ljuskällan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-02-06
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Men, alltså, inget wifi? sa han och stirrade på henne. Vad fan ska vi säga till barnen om denna totala katastrof? Men Staffan, sa Anna och tryckte hans slappa hand. Det är väl ändå ingen katastrof? Alltså allvarligt talat? Jo, sa han. Jag tror faktiskt att det är precis vad det är. En stor jävla naturkatastrof.

Staffan och Anna gör så gott de kan. I sin relation, på jobbet och som människor som just nu råkar leva på den allt varmare planeten Jorden. I alla fall så tycker Staffan det, men hans fru börjar tvivla. Skulle inte en annan livsstil kunna vara bra inte bara för klimatet, utan också för dem själva? När Anna av en slump besöker ekobyn Ljuskällan känner hon sig efter månader av nedstämdhet mer tillfreds än på länge. Och Staffan vill såklart också leva mer hållbart. Fast kanske mest av allt se Anna le lite oftare. Så ekobyn kanske ändå kan vara precis vad deras familj behöver? Väl installerade i det röda torpet känner sig Anna som hemma direkt medan Staffan gör sitt bästa för att hantera biodlaruppdraget och invånarnas självgodhet. Kan ekoby-modellen verkligen vara lösningen på världens alla problem? Och han får allt svårare att tåla Adrian, byns händige grundare som Anna verkar tillbringa allt mer tid med. Kommer deras äktenskap att stå pall för den nya tillvaron? Och kan man verkligen leva utan wifi?

Ljuskällan, den fristående uppföljaren till Under två timmar, är ett träffsäkert samtidsdrama med hjärta och smärta som handlar om hur svårt det är att göra rätt, och hur de kompromisser vi gör som par ibland hotar att splittra istället för att förena.

Hanna Landahl debuterade 2016 med Välkommen till Himmelsta, för vilken hon nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. 2018 utkom romanen Under två timmar. Hanna Landahl är bosatt i Falköping med sin familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ljuskällan
 2. +
 3. Min fars hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min fars hemlighet av Sara Blædel (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ljuskällan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. charmig, mysig och underhållande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 februari 2020

  Hanna är bra på att skapa karaktärer som är väldigt trovärdiga, de har både bra och dåliga sidor.
  En mycket välskriven bladvändare som är lättläst, charmig och mysig. Dessutom med ett djupare budskap som ligger helt rätt i tiden och som manar till eftertanke. Jag både skrattar och blir berörd precis som jag vill bli när jag läser en feelgoodroman. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/02/ljuskallan-hanna-landahl.html

 2. Hög igenkänning!
  Villivonkansbooks, 6 februari 2020

  Ljuskällan är den fristående fortsättningen på Under två timmar som kom ut 2018. Jag läste Under två timmar och tyckte mycket om den boken. I Ljuskällan får vi återse Staffan och hans fru Anna. Staffan drömmer om ett nytt kök medans Anna drömmer om ett helt annat liv. Anna vill flytta, ha självhushåll och tänka mer på miljön. Av en slump träffar Anna en kvinna på tåget som lever i en ekoby och snart vill även Anna flytta dit.

  Det här en roman som jag tror att vi är många runt fyrtioå... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ljuskällan