Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-11-21
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Dimensioner
255 x 195 x 22 mm
Vikt
764 g
SAB
Qccca
ISBN
9789177958468

Kofta och klänning : sticka och sy dina egna kläder

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-21
238
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Efter framgången med tidigare böcker utkommer nu Kofta och klänning, Anna Bauers fjärde bok, även denna gång med ett innehåll sprudlande av en enorm skaparglädje. De tydliga stick- och sybeskrivningarna är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips om allt från garnval till användning av mönsterpapper, till en oumbärlig hjälpreda. Betyg: Briljant 5/5.« Bibliotekstjänst

De bästa kläderna gör du själv!

Känslan i att skapa sina egna plagg är obetalbar och med stöd av den här boken, tillsammans med din egen kreativitet, kommer du att kunna sticka och sy fantastiska koftor och klänningar som verkligen passar dig.

Kofta och klänning har varit Anna Bauers favoritklädsel så länge hon kan minnas: "Med dessa plagg i garderoben är du i stort sett hemma, sedan behöver du bara ett par snygga skor och ett läppstift!"

I boken bjuder Anna på nio grundmönster till stickade koftor och klänningar i flera varianter, varav en långkofta och en med inbyggd fylleknäppning. Du kan själv variera ärmar, kragar eller mönster och sticka efter egna mått. Du får också sex grundmönster på klänningar att sy, där du kan kombinera olika liv, kjolar och ärmar efter egen smak och egna mått.

Till din hjälp finns en lång rad stick- och sytips, en beskrivning av grundläggande mönsterkonstruktion, där du får veta hur du gör för att justera mönster efter personliga mått, samt ett mönsterbibliotek med bårder där du kan välja fritt till dina plagg.

Vill du ha mönster ur boken? Alla mönster till klänningarna i boken finns som nedladdningsbara pdf:er på Anna Bauers hemsida: annabauer.se/kofta-och-klanning. Printa ut, tejpa ihop efter anvisningarna och sätt igång att sy!

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshoppar. Hon har tidigare gett ut böckerna Hönsestrik a love story, Hönsestrik forever och, tillsammans med Eva Zethraeus, Färga garn och sticka.

Fler röster om boken:

»Funderingar om hur och varför man väljer ett material eller en teknik samsas med pedagogiska och tillgängliga råd och instruktioner. Den känns som en extra bra present till någon som redan gör det ena och skulle vilja komplettera med det andra.« Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kofta och klänning : sticka och sy dina egna kläder
 2. +
 3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kofta och klänning : sticka och sy dina egna kläder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så inspirerande!
  VirkSyster, 1 mars 2023

  Älskar Annas böcker! De är så inspirerande, roliga, och lätta att använda sig av. Bra beskrivningar, förståeliga och lätta att överföra till verkliga arbetsprojekt och skapa sina nya kläder, stickade alster.

 2. Rekommenderas ej
  Anna S., 2 februari 2023

  Jag kan inte rekommendera den här boken annat än till de som är kunniga i mönsterkonstruktion. Har köpt många bra syböcker, men denna kom utan mönster enbart skisser som skulle översättas till mönster. Ingen instruktion om hur man gör det. Köpa overheadprojektor som föreslås i boken är inte ett alternativ. Känns som ett skämt. Är man skicklig på att sy, kan denna bok säkert vara en inspiration men för oss andra - helt värdelös.

Visa alla 2 recensioner