Den sista livbåten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2024-01-19
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
The Last Lifeboat
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
626 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789177996491

Den sista livbåten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-01-19
229
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Läsaren dras snabbt in i Gaynors bok, som är mycket läsvärd, gripande och välkomponerad." Anna Hasselberg, BTJ

"Jag dras in i den här blandningen av fiktion och sanning på ett fint sätt. Mycket bra!" Titti Schultz, SVT Go'kväll

1940, Kent: Alice är varken modig eller vågad. Hon håller sig helst till äventyren på sidorna i sina böcker. Men hotet om en tysk invasion hägrar och krigstider kräver mod. När ett plan kraschar nära Alices hem väcker det en styrka hos henne som sedan länge legat gömd. Fast besluten om att dra sitt strå till stacken, finner hon sitt kall. Hon ska hjälpa till att rädda brittiska barn ur landet.

1940, London: Lily brukade drömma om att använda sin matematiska talang till något mer än att göra tabeller över livsmedelskostnader, men livet och kärleken lade ut en annan kurs för henne. Hennes två livliga barn och kärleksfulle make är allt för henne men en dag skiljer kriget dem hjärtlöst åt. Plötsligt är hennes make borta och Lily ställs inför ett omöjligt val: att låta barnen stanna kvar hos henne i England, där hon inte kan garantera deras säkerhet, eller sätta dem på ett fartyg över Atlanten, där säkerheten är långt borta från henne själv.

När nazisternas ubåtar sänker ett av fartygen med brittiska barn på väg till Kanada, räddas alla livbåtar utom en som nu flyter fritt på Atlantens stormande hav. Alice och Lily, som aldrig tidigare mötts, blir varandras största hopp när deras liv ödesmättat flätas samman.

HAZEL GAYNOR är en internationellt bästsäljande författare vars böcker toppat New York Times, USA Todays och Irish Times bästsäljarlistor. LB Förlag har tidigare gett ut två böcker av Hazel Gaynor, Fyrvaktarens dotter och Vi var unga och modiga, som nominerades 2020 till Irish Book Awards. Hazel Gaynor bor på Irland med sin man och deras två barn.

"Boken fångade mig från första sidan. Det är en rörande berättelse om kärlek, hopp och mod i den mörkaste av tider. Minnesvärd läsning som stannar kvar hos dig." Kristina McMorris, New York Times

"Det är omöjligt att sluta läsa." Historical Novels Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sista livbåten
  2. +
  3. Kvinna saknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinna saknad av Mary Kubica (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den sista livbåten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kan vara en av årets bästa!

    Alltså wow, den här boken! Så mycket känslor.

    "Den sista livbåten" är helt omöjlig att lägga undan. Den är så gripande, fasansfull och osannolik, ändå är den verklighetsbaserad. Jag visste att det fanns finska krigsbarn som åkte till Sverige men hade ingen aning om att de brittiska barnen skeppades över halva jordklotet (de åkte till Kanada, Australien eller Nya Zeeland). Att fatta beslutet att skicka sina barn med ett fartyg över Atlanten, mitt under ett brinnande krig, måste vara e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hazel Gaynor