En stund är vi vackra på jorden (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2020-05-20
Förlag
A Nice Noise
Originaltitel
On earth we're briefly gorgeous
Dimensioner
142 x 138 x 17 mm
Vikt
188 g
SAB
Hce
ISBN
9789178530830
En stund är vi vackra på jorden (cd-bok)

En stund är vi vackra på jorden

CD-bok Svenska, 2020-05-20
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
En stund är vi vackra på jorden är ett brev från en son till en invandrad mor som inte är läskunnig och som därför aldrig kommer att förstå allt det han längtar efter att få säga. Ändå måste huvudpersonen Little Dog, som är i tjugoårsåldern, försöka hitta de rätta orden.

Berättaren mobiliserar språkets hela kraft för att fylla det hålrum där orden sviker och våldet regerar. Som i hemmet präglat av fattigdom och armod, där en mor och mormor med traumatiska erfarenheter av Vietnamkriget tar ut sin frustration på Little Dog mellan manikyrkunderna. Som i det omgivande samhället som märker ut hans gryende sexualitet som fel. Den första förälskelsen i en äldre pojke, en förtrollad sekvens som utspelar sig mot fonden av ett USA söndertrasat av klassklyftor och en skenande opiatkris, blir endast en tillfällig respit från kampen för att hitta en plats, sin plats. Little Dog fortsätter att samla sina trasiga bitar och tvätta dem rena från råhet och smuts tills de skimrar av förundran.

Bla Sagts om boken

en roman som är en av de bästa jag läst på mycket mycket länge Ulrika Milles, Kulturnyheterna SVT

Den litterära gestaltningen liksom språkarbetet är av högsta verklighetsförflyttande karat - en sann njutning att läsa. Aftonbladet

Andäktig och skimrande vacker roman med självbiografiska inslag av 31-årige vietnames-amerikanen Ocean Vuong. Med ett fantastiskt språk skriver han brev till sin mamma som inte kan läsa. Om kriget, identitet, familj och att våga bli sedd. M-magasin

Om författaren

Ocean Vuong, född i Saigon och utbildad i USA, debuterade som poet med Natthimmel med kulhål (2016, på svenska 2017). En stund är vi vackra på jorden är hans emotsedda första roman. Den har kallats en »litterär sensation« och utkommer på ett tjugotal språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En stund är vi vackra på jorden
  2. +
  3. En stund är vi vackra på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ocean Vuong