Där livet är fullkomligt (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Lisa Ahnlund
Utgivningsdatum
2020-07-10
Förlag
A Nice Noise
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Da dove la vita é perfetta
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
140 x 125 x 7 mm
Vikt
54 g
SAB
Hce
ISBN
9789178531264
Där livet är fullkomligt (mp3-skiva)

Där livet är fullkomligt

Mp3-skiva Svenska, 2020-07-10
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Om författaren

Silvia Avallone är den italienska författare som de senaste åren fått störst genomslag internationellt vid sidan av Elena Ferrante. Stål blev en makalös succé i Sverige och har sålt i över 75 000 exemplar. Där livet är fullkomligt, rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Italien, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

 

Sagt om boken (litet urval)

Silvia Avallone har i Där livet är fullkomligt skrivit ännu en klarsynt skildring av samtidens Italien. Ett Italien där klassklyftorna är avgrundsdjupa och könsrollerna bergfasta. "en läsupplevelse om klass, könsroller och adoption som rör sig i samma miljöer som oförglömliga debuten Stål" - Bäst just nu, M-magasin

"Är det då möjligt att göra sig fri från villkoren, lämna sin klass, sin värld? Silvia Avallones svar är ett entydigt nej - men att berätta om det, att berätta om drömmen att slå sig fri är inte bara möjligt, det är konstens förpliktelse att överskrida verkligheten utan att överge den."- Aftonbladet "

I nya Där livet är fullkomligt fördjupas bilden av västvärldens största lögn: den om varje individs möjlighet att omstöpa sitt liv." - Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Där livet är fullkomligt
  2. +
  3. Städerskan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Städerskan av Nita Prose (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Silvia Avallone