Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2021-08-23
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
SAB
Lz Linné, Carl von
ISBN
9789179493301
Carl von Linné : ett liv (inbunden)

Carl von Linné : ett liv

Inbunden Svenska, 2021-08-23
220
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Biografin Carl von Linné - Ett liv handlar om Linnés liv från fattig pojke i Småland till världsberömd och adlad botaniker. Boken berättar om hans resor genom Sverige och Europa, hans vetenskapliga arbete och hans liv med familjen på Hammarby utanför Uppsala.

Carl von Linné var en svensk botaniker som levde på 1700-talet. Han skapade de regler som än idag används för att ge växter och djur vetenskapliga namn. För detta blev han världsberömd, men hans arbete har också kritiserats.

Boken sätter Linné i sitt historiska sammanhang och belyser på ett pedagogiskt sätt både hans gärning och den tid han levde i. Boken är allmänbildande, bidrar på ett lättfattligt sätt till kunskaper om ett stycke historia.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Carl von Linné - Ett liv är skriven av författaren, journalisten och före detta läraren Annelie Drewsen samt författaren och gymnasieläraren Katarina Lycken Rüter som fick Svenska Akademiens svensklärarpris 2020.

Boken finns även som e-bok och ljudbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Carl von Linné : ett liv
  2. +
  3. Carl von Linné

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carl von Linné av Tomas Blom (häftad).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna