Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Vilja Jobba
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2024-01-09
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Illustratör/Fotograf
Elisabeth Werngren
Dimensioner
182 x 130 x 9 mm
Vikt
154 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789179497132

Rosa är köksbiträde

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-09
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Rosa jobbar i köket på ett litet hotell. I dag ska hon göra frukosten själv, för hennes kollega är sen. Det är mycket att göra men till slut är hon klar. Eller, nästan klar. Hon ska bara gå ut och plocka några äpplen till buffén. Men då händer plötsligt allt på en gång och det som började så bra håller på att sluta i katastrof ...

Rosa är köksbiträde ingår i Vilja Jobbas satsning på mycket lättlästa, tydligt illustrerade böcker. På ett mycket enkelt språk beskrivs hur en arbetsdag kan se ut. Dessa böcker riktar sig framför allt till elever på A- och B-kurserna på sfi, och kan användas på olika sätt utifrån elevernas förutsättningar.

De detaljrika illustrationerna inspirerar till samtal, både om respektive yrke och om vardagliga företeelser. För dem som läser själva erbjuder bilderna en väg in i texten, och de ger bra stöd under läsningen.

Böckerna kan också fungera som underlag för samtal om olika yrken i ett större perspektiv, om vad eleverna har gjort tidigare och om vad de vill arbeta med. Titlarna kan sedan fungera som en bro till Vilja Jobbas övriga titlar, som passar bra för C- och D-kurserna på sfi.

Tidigare titlar i serien är Tara är barnskötare, Saad är byggarbetare, Ivan är vårdbiträde, Boris är lokalvårdare, Marja är bussförare och Janko är parkarbetare. Till samtliga titlar i serien finns utökat arbetsmaterial.

Författaren Ann-Charlotte Ekensten har skrivit många lättlästa böcker på Nypon och Vilja förlag. Ledstjärnan i hennes skrivande är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rosa är köksbiträde
 2. +
 3. Yrke Vårdbiträde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yrke Vårdbiträde av Ingebjørg Dolve, Janne Grønningen (kartonnage).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Charlotte Ekensten