VÅLDET : en bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-30
Förlag
Volante
Medarbetare
Ander, Martin (form)
Dimensioner
222 x 147 x 20 mm
Vikt
436 g
SAB
Do
ISBN
9789179650520

VÅLDET : en bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-30
180
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De möttes genom kampsporten som tonåringar och en stor del av deras relation har alltid handlat om våld. Nu, över trettio år senare, diskuterar Musse Hasselvall och Robert Svensson vad det egentligen är de har sysslat med. Från att ha varit glada försvarare av kampsporten så ser de idag annorlunda på den och på våldet i stort; varför lockar och intresserar det oss så och vad betyder det egentligen för människor?

Med Våldet har vännerna skrivit en bok som knyter an till exempelvis Med uppenbar känsla för stil. Deras bok handlar om något som berör oss alla, inte minst yngre män de som oftast ägnar sig åt och blir offer för våld. Musse Hasselvall och Robert Svensson undersöker öppet och personligt manlighet och varför våld och våldskapital kan framstå som så attraktivt och attraherande. Men också hur det kanske rentav är en sorts drift som vi måste lära oss förstå, bemästra och prata om precis som vi gör med sexualiteten. För våldet finns där i olika former överallt omkring oss, till och med undertryckt i våra mest vardagliga och städade relationer.

Författarna är befriande öppna och ärliga med sig själva, och mot oss./.../ som prolog presenterar de elva enkla tips, en sorts levnadsregler som gjort livet enklare för oss . Just här kan finnas en bakväg för unga människor in i det här samtalet. Och det är vuxenvärldens roll att fösa in dem i det, genast." Niklas Wahlöf, Dagens Nyheter

Språket i Våldet. En bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss är lättfattligt och dispositionen pedagogisk. Författarnas egna tankar och erfarenheter beskrivs, inte sällan i otvungen dialogform dem emellan. Bokens perspektiv är brett och nedslag i centrala begrepp och annan litteratur görs också, varför innehållet känns heltäckande. Temat är ytterst aktuellt och bidrar till att öka förståelsen av våld på såväl individuell som strukturell nivå. BTJ, som ger Våldet 4 av 5 i betyg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. VÅLDET : en bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av VÅLDET : en bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärt innehåll
  Daniel Darwiche, 19 juni 2022

  Intressant och bra bok. Tänkvärt innehåll. Håller inte riktigt med om att kampsport är våld då det är sporter med regler, men det är bara en semantisk fråga.
  Innehållet tar upp frågor som är högaktuella och oerhört viktiga idag i vårt samhälle.

 2. Ärligt och genuint
  David Wissing, 28 juli 2021

  Ett mycket intressant ämne och perspektiv som verkligen lyfter tankar och funderingar i vilken roll våldet har för individ och samhälle. 5/5!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna