Gangstervåld : den nya brottsligheten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (190.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredrik Kärrholm
Utgivningsdatum
2020-12-16
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180202268
Gangstervåld : den nya brottsligheten (ljudbok)

Gangstervåld : den nya brottsligheten Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2020-12-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sverige har ett nytt problem med gängkriminalitet som utmärks av våldsam brutalitet, hänsynslöshet och ringaktning mot det övriga samhället. Men vi har också ett gammalt problem med ett svagt rättsväsende och otillräckliga straff.

Som polisman har Fredrik Kärrholm på nära håll bevittnat förortsgängens brutalitet och svårigheterna med att bekämpa organiserad brottslighet. I Gangstervåld diskuterar han vad problemen beror på och erbjuder en idé om hur vi kan komma till rätta med dem. Enligt Kärrholm är det stora och i många fall onödiga lidande som drabbat otaliga brottsoffer och anhöriga ett oförsvarligt politiskt svek. Vem är det egentligen vi värnar, brottslingen eller offret?

Gangstervåld är en stridsskrift som kommer att väcka känslor, som Kärrholm skriver: "De flesta poliser och en hel del jurister kommer att hålla med mig, men desto färre kriminologer. Däri ligger också en del av problemet."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Kärrholm

  • Polishandboken

    Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm, Fernando Cisternas

    Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjunde upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats. Polisens arbete r...