Skuggland (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2023-11-14
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
182 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180311427

Skuggland

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2023-11-14
79
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


En solskensvärld kastar sin skugga

Friskolan Lyceum, en guldskimrande gåva från de rika till de rika, är en värld där barnen till de förmögnaste står högst i kurs. 11-åriga Daniel är längst ner i den hierarkin, något som hans psykopatiska klasskamrat Lucas utnyttjar.

När Lucas och hans vän Ian begår ett övergrepp på Daniel går det inte längre att blunda för trakasserierna. Eller? Lucas terrorregim fortsätter, samtidigt som Daniel och hans mamma Vicki beskylls som lögnare. Vicki och Daniel faller allt djupare ekonomiskt, socialt, mänskligt, och de inser att ingen rättvisa kommer att skipas.

Samtidigt oroar övergreppet, lögn eller inte, skolans mecenat och grundare miljardären Gunnar Grentz. Han har åtnjutit en helt ny form av respekt och politiskt inflytande efter att Lyceum kommit till världen. Och nu är hans position hotad. Snart störtar en pojke mot sin död. Men vem? Och varför?

MARCUS DUNBERG, född 1975, bor i Stockholm och Mölle med fru och två barn. Han arbetar med kommunikation och storytelling för globala företag, men är även krönikör för Perfect Guide. Tidigare har han arbetat som Copywriter i Köpenhamn, New York och Buenos Aires. Han har även ett förflutet som frilansskribent för King, Café, Residence, Expressen, Elle med flera. Skuggland är hans debutroman.

Skuggland nominerades till Svenska Deckarakademins debutantpris 2023.

Sagt om boken:

"Marcus Dunberg berättar den arketypiska intrigen skickligt och medryckande, med en imponerande känsla för alla nyanser i överklasslivet."
- Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Skuggland är en fascinerande, fängslande och utmärkt skildring av klass och sociala hierarkier i flera nivåer, kulturellt kapital och hur grymma handlingar förvandlar offer till förövare."
- Christine Karlsson, BTJ, betyg 4 av 5

"Skuggland är så bra! Den berör och man vill bara läsa vidare utan avbrott. En riktig bladvändare! Fantastisk debutroman."
- Bockerochbubblor

"Dunberg skriver på ett sätt som väcker läsarens nyfikenhet och det är ett bra driv rakt igenom. Rätt skrämmande och obehaglig läsning, samtidigt som det är spännande och intressant."
- Boknjutaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggland
  2. +
  3. 9 november

De som köpt den här boken har ofta också köpt 9 november av Colleen Hoover (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »