Retorikens imperium (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2013-11-26
Upplaga
2
Förlag
Retorikförlaget
Översättare
Mats Rosengren
Originaltitel
L'Empire Rhétorique
Dimensioner
230 x 140 x 15 mm
Vikt
276 g
SAB
F.063
ISBN
9789186093181
Retorikens imperium (häftad)

Retorikens imperium

Häftad Svenska, 2013-11-26
209
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kommunikation är inte ens i lyckliga undantagsfall intresselöst informationsutbyte mellan jämlikar; sociala, kulturella och religiösa spänningar och kon flikter ut spelar sig i vårt tal och våra samtal. Det finns helt enkelt inte något neutralt, förnuftigt och från egenintressen och retorik befriat språkbruk i vilket den egentliga sanningen om världen, moralen och oss själva kan uttryckas.
Perelmans "Nya Retorik" ger oss en möjlighet att se och förstå detta ofrånkomliga språkliga våld, hur det fungerar - den klassiska retorikens lära om betydelsen av känslor (pathos) och värderingar (ethos) för våra förnuftiga (logos) beslut är central på denna punkt - och kanske också hur det kan hanteras. Perelman påminner oss helt enkelt om en av den antika retorikens centrala insikter: allt språkbruk, från dema gogens brandtal till filosofernas stilla seminariesamtal, utspelar sig i situationer som formas och helt och hållet genomsyras av intressen, fördomar, ogenomtänkta värderingar och dolda preferenser.
Ur Mats Rosengrens introduktion.

I Retorikens imperium sammanfattar och utvecklar Perelman sin 'nya retorik" - Traité de l'argumentation - la nouvelle rhétorique från 1958.
Retorikens imperium skrevs 1977 och har kommit i flera utgåvor på franska. Denna 2:a svenska utgåvan följer den franska 1988-utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retorikens imperium
  2. +
  3. Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muntlig interaktion : i akademiska sammanhang av Vendela Blomström, Catarina Persson (häftad).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »