Enoks bok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2010-06-01
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
201 x 148 x 7 mm
Vikt
160 g
SAB
Cbca
ISBN
9789186215446
Enoks bok (häftad)

Enoks bok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-06-01
159
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Oavsett om man tillmäter Enoks bok den ålder boken själv tillmäter sig, eller om man menar att den är yngre, så är det en märklig angelologi som framträder i den. En angelologi som inte alls liknar den vi har i nutida kristenhet. Vem som än skrev boken, och vem som än läste den - och detta inkluderar Jesus och de första kristna - och som uppenbarligen inte stötte den ifrån sig utan tvärtom tog den till sig och hämtade predikoinnehåll ur den, måste därför också ha accepterat den speciella angelologi boken innehåller. Man kan t.ex läsa om hur Enok kommer till de fallna änglarna med svaret på deras bönepetition. Beskrivningen av dem där, sedan de trätt ned på jorden, motsvarar beskrivningen av vilka fysiska människor som helst. Författaren betraktar alltså änglar som verkliga människor, inte människor ifrån jorden, men som människor ifrån himlen. Inte som kroppslösa andeväsen eller tillfälligt .materialiserade. andeväsen, utan som fysiskt närvarande personer, underordnade våra fysiska lagar, beteende sig i stort sett som vilka andra människor som helst. Återigen, oavsett hur gammal man anser boken är, eller hur sann man anser den är, så visar den vilken världsbild, vilken kosmologi, och vilken angelologi de människor levde med, som läste och spred den under århundradena före och efter Kristus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Enoks bok
 2. +
 3. Dödahavsrullarna : svensk översättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödahavsrullarna : svensk översättning av Mikael Winninge (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Enoks bok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok
  Daniel Struble, 19 juli 2016

  Jag tror att den här boken har många lärdomar att ge men jag är osäker på dess autenticitet. Läs boken med intresse men kanske har det inte hänt även om den låter trovärdig.

 2. En okänd men stor man
  Christer Leini, 18 mars 2015

  Enok var för mig okänd tills för bara någon månad sedan. Denna bok beskriver de texter/kapitel som handlar om Enok och hans visioner. Texter som valdes att exkluderas från bibeln av någon anledning. Det är en lättläst bok med inte allt för komplicerade texter jämfört med tex bibeln. Boken är inte så tjock heller så det går relativt fort att ta sig igenom den. Jag kan varmt rekommendera den för den vetgirige.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Enoks bok