Kapitalets gåta och kapitalismens kriser (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-10-24
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789186273231

Kapitalets gåta och kapitalismens kriser

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2011-10-24
281
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den senaste tidens finansiella tumult har skakat om världsordningen i grunden. Politiker, ekonomer och andra experter har stått handfallna och varit lika oförmögna att förutse som ta itu med de namnlösa krafter som på ett ögonblick kan föröda ekonomier och rasera människors tillvaro. Den kris som vi befinner oss i tycks vara såväl obeveklig som omöjlig att förstå.

David Harvey menar dock att den senaste kraschen endast kan begripas om den ses i ljuset av kapitalismens långsiktiga utveckling. Genom att sätta den nuvarande krisen i denna breda historiska kontext, med särskilt fokus på den finansiella expansion som har skett från 1970-talet och framåt, parallellt med nyliberalismens frammarsch, visar Harvey att kriser slår hårdast mot den arbetande befolkningen, men att de också öppnar nya möjligheter att ifrågasätta systemets legitimitet. Från och med nu kommer kampen att stå mellan de som vill återupprätta det havererade systemet och de som vill ersätta det med en alternativ ordning som bygger på social rättvisa och ekonomisk jämlikhet

David Harvey är professor i antropologi vid City University of New York och författare till en lång rad böcker om kapitalismens historiska och geografiska utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kapitalets gåta och kapitalismens kriser
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kapitalets gåta och kapitalismens kriser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskrivet och klarsynt
  Krueger, 11 juni 2012

  Harvey visar på kapitalismens inneboende motsättningar och kriser, via referenser till finanskrisen 2008(ff) samt Marx och kulturgeografin (som är hans specialområde).

  Lättläst och engagerande. Harvey kommer inte med några svar på vad som bör göras, men bistår med ett antal verktyg för analys och aktion som borde vara till stor nytta för många.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Harvey