Vattenvandringen : ett tärningsspel om vattnets kretslopp (spel)
Format
Spel
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-08-25
Förlag
Alvina förlag
Dimensioner
312 x 225 x 4 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789186391034

Vattenvandringen : ett tärningsspel om vattnets kretslopp

(1 röst)
Spel,  Svenska, 2010-08-25
124
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Slå en tärning och följ med i vattnets kretslopp! Det blir en svindlande färd, för vatten finns överallt omkring oss. I tärningsspelet "Vattenvandringen" får varje spelare föreställa sig att de är en vattendroppe, och sedan följa med i vattnet i dess kretslopp genom att slå med tärningen och gå med sin spelpjäs.

Dropparna dunstar upp från hav och sjö, bildar moln och faller som regn. De rinner i bäcken, torkar från tvättade kläder och samlas i vattentorn i väntan på att rinna genom ledningarna till husen där vi bor. Spelarna följer en slinga, och då och då hamnar de på ett steg där en kort text berättar att något särskilt händer. Med lite tur hamnar man kanske i forsen och rinner flera steg framåt. Men har man otur, kan man fastna i ett spindelnät och inte komma vidare förrän man slår ett udda tal. Kanske blir man rent av uthälld i diskhon och får rinna ända fram till reningsverket?

Här finns mycket att lära om var vattnet finns, hur det förflyttar sig i naturen, används av oss människor och försvinner tillbaka ut i sjöar och hav. Genom att följa med längs spelslingan och läsa instruktionerna högt för varandra repeteras på ett självklart sätt kunskapen om vad som händer med vattnet i naturen. Samtidigt stiger spänningen - vilken vattendroppe hinner först ut i havet?

Tärning och spelpjäser medföljer inte, men till spelet finns ett häfte med spelregler och fördjupningstexter om det som händer vattnet under "Vattenvandringen". Spelet är miljömärkt med Svanen och FSC. I hopvikt har spelet A4-format, och går att ställa i bokhyllan.

Vattenvandringen har tagits fram i ett samarbete mellan Kristin Dahl och Malin Hardestam. Kristin Dahl är författare, välkänd för sina matematikböcker för barn. Under hösten 2010 ger Alvina förlag också ut hennes faktabok om vatten med titeln Blött, sött och salt - allt om vatten. Malin Hardestam är utbildad lärare med inriktning mot specialpedagogik, och verksam som illustratör och barnboksförfattare. Hon har tidigare bl.a. illustrerat experimentboken Russinhissen av Hans Persson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vattenvandringen : ett tärningsspel om vattnets kretslopp
  2. +
  3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 203 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna