Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2019-04-12
Upplaga
1
Förlag
Apologia/CKA
Medarbetare
Wall, Mats (form)
Dimensioner
226 x 150 x 22 mm
Vikt
574 g
SAB
Cga
ISBN
9789186415327
Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld (häftad)

Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld

(3 röster)
Häftad Svenska, 2019-04-12
220
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
DENNA ANTOLOGI består av nitton texter som på olika sätt försöker ta ett samlat grepp om kyrkan och hbtq-frågorna. Första halvan av boken lägger tonvikten på en teologisk och historisk bearbetning av frågorna. Andra halvan berör de praktiska följderna av en klassiskt kristen syn på sexualiteten. Boken vill ge underlag för goda samtal om och bearbetning av en för många svår och laddad fråga.

ANTOLOGIN INNEHÅLLER texter av bland andra Anders Arborelius, Ray Baker, Anna Sophia Bonde, Joshua Ryan Butler, Henrik Bååth, Olof Edsinger, Stefan Gustavsson, Richard B Hays, Bengt Holmberg, Richard Hultmar, André Juthe, Mary Jønland, Espen Ottosen, Daniel Ringdahl, Dan Salomonson, Nasrin Sjögren, Lars-Göran Sundberg och Syster Sofie. 

Olof Edsinger är generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen. Han är författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet och är även känd som en aktiv röst i den offentliga debatten - inte minst i frågor rörande sexualitet, äktenskap och hbtq.

Ray Baker är teologie doktor och medarbetare i Apologia - Centrum för kristen apologetik. Han har bland annat skrivit böckerna C S Lewis: Förnuft och fantasi och Det där med Guds vilja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna