Den som är värd att bli älskad (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2018-01-26
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Håkan Lindquist, Davy Prieur
Originaltitel
Celui qui est digne d'etre aimé
Dimensioner
200 x 124 x 10 mm
Vikt
181 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497606
Den som är värd att bli älskad (häftad)

Den som är värd att bli älskad

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-01-26
153
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag är trettio. Jag har känt dig i tretton år. Och här, nu, står jag inte ut längre. jag vill inte längre leva i din skugga. jag vill inte längre bli handledd av dig, göra saker på ditt sätt. Vara som man ska: en Parisbo bland Parisbor, inte för mycket arab för dig och din värld, inte för mycket muslim, inte för mycket därbortifrån."

Den som är värd att bli älskad är en drabbande brevroman i vilken författaren utforskar ondskans ursprung och skildrar hur den franska kolonialismen dröjer kvar i en ung homosexuell marockans kärleksliv.

Den marockanske författaren Abdellah Taïa, född 1973 i Rabat, introducerades för den svenska publiken 2012 med den hyllade självbiografiska romanen Ett arabiskt vemod. För sin roman Kungens dag belönades Taïa 2010 med prestigefyllda Prix de Flore. Han debuterade 2013 som filmregissör med en filmatisering av sin roman Frälsningsarmén. Abdellah Taïa är sedan 1999 bosatt i Paris.

"Att läsa Taïa är att få ett förtroende, med den uppfordran ett förtroende innebär att kunna härbärgera en annans smärta. Ett förtroende som det finns all anledning att ta emot och förvalta väl."
Göteborgs-Posten

"Det är en otroligt sorglig historia det här, men framförallt väldigt vacker. Taïa har en fantastisk förmåga att skriva fram känslor så att man blir berörd av dem."
Kulturnyheterna, SVT

"Breven i Den som är värd att bli älskad är inga söta kärleksbrev. De är ursinniga, förtvivlade, cyniska, uppgivna. Men Taïa har ett språk som på något sätt tar sig fram. det finns en rörlig tystnad som går genom det tjutande våldet. helt mjukt genom hatet. Det är Abdellah Taïas stora skicklighet som författare, att han gör den stumheten skrivbar."
Dagens Nyheter

"Det är stilsäkra och utlämnande brev, inget privat eller smutsigt utelämnas. Meningar om kärlek men inte rosafärgade. ... Hans ilska och smärta är befriande att ta del av."
Kulturnytt, SR

"Han skriver underbart korta meningar med hårda ord. De smattrar som skurar av makadam mot okrossat glas."
Expressen

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som är värd att bli älskad
 2. +
 3. Kungens dag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kungens dag av Abdellah Taïa (häftad).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den som är värd att bli älskad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Marocko
  Janine Söhr, 16 april 2018

  Intressant att få inblick i marokansk kultur samt hur det kan vara att flytta från sitt hemland till annat land.

 2. en ny upplevelse av en fantastiskt bra arabisk för
  Mats Lundquist, 21 februari 2018

  Gillar perspektivet och språket ett rakt och effektivt . Det är verkligen en lite stor bok! Den är verkligen vär att läsas. Nu är jag nyfiken på hans andra böcker!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Abdellah Taïa