Tillfredsställelse (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2023-02-27
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Maria Björkman
Dimensioner
200 x 122 x 19 mm
Vikt
334 g
SAB
Hcej.01
ISBN
9789186497903

Tillfredsställelse

Häftad,  Svenska, 2023-02-27
164
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Jag funderar ofta på vad som kommer att bli kvar, på vad Erwan kommer att ha kvar av mig, av sin barndom, jag skulle vilja fånga, uppenbara hans känslor på filmrullen, etsa in våra ögonblick, för jag fruktar att kärleken ska försvinna tillsammans med minnena, etsa in doften av jasmin när vi närmar oss vårt hus, doften av den inre platsens stadga trots oron i mitt hjärta, mot den verkliga eller inbillade våldsamheten, hos havet, människorna. Jag skulle vilja beskydda min son från vårt sjuttiotal, från den algeriska historiens vandring mot kaos.»

Genom Madame Aklis besvärjande röst bjuder Nina Bouraoui på en glödande, sensuell och poetisk roman som förenar alla hennes litterära anfäktelser: barndomen som avslutas, kärleken som går vilse, åtrån som får en att förlora förståndet.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot.

»Ett slags mästarprov för vad en författare kan göra med sitt grundstoff.»
Expressen

»När jag läst klart 'Tillfredställelse' påminns jag ännu en gång om att ingen kan, på samma magnifika, rörande och våldsamt vackra sätt, skriva fram de mänskliga drifternas skoningslösa framfart som Nina Bouraoui.»
Dagens ETC

»Nina Bouraoui skriver i roman efter roman om människor besatta av den stora frågan vad gjorde jag med livet, vad gjorde livet med mig ur perspektiv som strålar samman som i solens bländande och på samma gång undflyende zenit. I 'Tillfredsställelse', översatt av Maria Björkman, den trettonde romanen på svenska i detta lysande författarskap, är det återigen modersgenerationen i Bouraouis autofiktiva universum som för pennan.»
Dagens Nyheter

»Att läsa Bouraoui är att uppfinna språket på nytt, att överösas av bilder av både inre och yttre platser som även säger något om livets kärna. Hon skräder ingenting, hon räds ingenting. En hyllning till språket och poesin, såväl som till kärleken och ledan.» Helhetsbetyg: 5/5
Josefin Roos, BTJ-häfet


Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillfredsställelse
  2. +
  3. Ingenting tillhör dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenting tillhör dig av Nathacha Appanah (häftad).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Bouraoui