Skumma affärer i det gröna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2019-12-17
Förlag
MBM Förlag
Medarbetare
Bäckström, Micael (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505608
Skumma affärer i det gröna (inbunden)

Skumma affärer i det gröna

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-12-17
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När Olle Pettersson, OP kallad, upptäckte vad miljöbranschen kunde göra för honom var det jackpott: Här kunde han sola sig i glansen som etiskt engagerad, samtidigt som han berikade sig genom att utnyttja det grovmaskiga nätet i miljölagstiftningen. En miljöhjälte och skrupellös entreprenör i samma person. Men lagen då? Fråga inte! Dessutom finns det mycket man kan göra genom att välja vilka bestämmelser man följer och hur, och var i världen man verkar

I Skumma affärer i det gröna följer vi OP från hans första stapp lande steg som ekonomiskt sinnad djurrättsaktivist till de allt större internationella affärerna som miljöentreprenör med hög moralisk svansföring men med smutsig vandel som inte tål dags ljus. Lika mycket som miljön blir lidande är affärerna berikande för OP själv.
Den långa raden av miljöbrott som passerar i boken har alla utförts, och utförs, i verkligheten, om än inte av en och samma person. Den här berättelsen är en slags skröna, men dessvärre på verklighetsgrund.

Kanske Arne Jernelövs berättelse kan kallas för pikaresk roman inom miljö brottsområdet, ett område han känner väl till som forskare med internationella uppdrag rörande miljökatastrofers effekter och orsaker under flera decennier.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skumma affärer i det gröna
  2. +
  3. Jakten på barnafadern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på barnafadern av Arne Jernelöv (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Jernelöv