Etik och praktisk kunskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vetenskap & konst
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2013-05-29
Förlag
Dialoger
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
170,Dg
ISBN
9789186659141
Etik och praktisk kunskap (häftad)

Etik och praktisk kunskap

Häftad,  Svenska, 2013-05-29
279
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etik och praktisk kunskap Kan levereras innan julafton
Man tänker sig ibland att etiken är som en pyramid. Pyramidens breda bas består av alla våra moralutsagor om individer och deras egenskaper och handlingar. Toppen består av en överordnad norm i stil med utilitarismens grundprincip eller Kants kategoriska imperativ. En kritisk diskussion av pyramidmodellen för etik är det första ledmotivet i boken Etik och praktisk kunskap. Det andra ledmotivet är att skissera ett alternativ till pyramidmodellen. Mitt förslag är att etiken är som ett isberg. Den formulerade etiken är bara toppen på allt det som ligger under vattenytan all vår praktiska kunskap. Experter spelar en central roll på de flesta av livets områden. Det finns numera mängder av experter också på etikens många delområden. Men vad innebär det egentligen att vara expert på etik? Det är det tredje ledmotivet i boken.

Tore Nordenstam forskade och undervisade i filosofi vid universitetet i Khartoum under fem år på 1960-talet och blev sedan professor i filosofi vid universitetet i Bergen, Norge. Han lämnade universitetet 1998 för att ägna mera tid åt att skriva och måla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik och praktisk kunskap
  2. +
  3. Bildning och teknologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildning och teknologi av Bo Göranzon (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tore Nordenstam

  • The Power of Example

    Tore Nordenstam

    All understanding is based on examples. Examples are not just appendages of understanding, illustrations or pedagogical devices, they are the cornerstones of understanding. These are some of the most important ideas in this book. The author demons...