Framtidsutmaningar : det nya Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2012-12-27
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Karlsten, Emanuel (förf.) / Mahmood, Qaisar (förf.) / Nielsen, Tobias (förf.) / Nordmark, Eva (förf.) / Oskarson, Maria (förf.) / Rockström, Johan (förf.) / Rothstein, Bo (förf.) / Saatchi, Mernosh (förf.) / Sanadaji, Nima (förf.) / Stenström, Emma (förf.) / Strömbäck, Jesper (förf.) / Stenström, Em
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
505 g
SAB
Op-c,003.2
ISBN
9789186815813
Framtidsutmaningar : det nya Sverige (häftad)

Framtidsutmaningar : det nya Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-12-27
245
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Framtidsutmaningar : det nya Sverige Kan levereras innan julafton
Vad kommer människor i framtiden säga när de ser tillbaka på vår tid? Kommer de säga att vi var insiktsfulla och agerade långsiktigt? Eller kommer de säga att vi inte förstod? Att vi inte insåg vilka möjligheter som framtiden erbjöd? Kommer vi framstå som föredömen eller som avskräckande exempel? Svaren är så klart omöjliga att veta: hur det blir är upp till framtiden att avslöja. Samtidigt påverkas svaren av hur vi agerar i nuet. De formas av i vilken utsträckning vi har förmågan att identifiera vilka utmaningar och möjligheter som väntar och hur dessa bäst ska mötas. Den här boken handlar därför om olika framtida samhällsutmaningar som Sverige står inför inom områden som arbetsmarknad, demokrati, företagande, globalisering, integration, integritet, klimat och miljö, kultur, medier, omsorg och vård, politiskt ledarskap, religion, stadsplanering och utbildning. Tillsammans tecknar kapitlen en karta över det nya Sverige. Redaktör för boken är professor Jesper Strömbäck, huvudsekreterare i regeringens Framtidskommission.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidsutmaningar : det nya Sverige
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framtidsutmaningar : det nya Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En serie essäer, skrivna av begåvade och initierade...
    Bo Brantmark, 31 maj 2013

    En serie essäer, skrivna av begåvade och initierade författare med framtidsperspektiv. Någon gång alltför orienterade mot det den aktuella författaren själv har för ögonen men i det stora hela en mycket givande essäsamling.

Visa alla 1 recensioner