Leda med tillit (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-11-06
Upplaga
1
Förlag
Idealistas förlag
Dimensioner
190 x 137 x 10 mm
Vikt
212 g
ISBN
9789187003202
Leda med tillit (häftad)

Leda med tillit

Häftad Svenska, 2017-11-06
170
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är dags att öka tilliten och ge mer utrymme för professionen. Det är dags för en bättre dialog och mer samverkan kring uppdragen i välfärden. Att leda med tillit - hur gör vi det?

Behovet av samhällsvetare med kunskap om samhällets organisationer och processer, om människorna och systemen, har aldrig varit så stort som idag. Och ändå är det andra perspektiv och kunskaper som ligger till grund för styrning och beslut.

I verksamheten handlar mycket om vad som är mätbart och det komplexa förenklas för att matas in i uppföljningssystem som bara rapporteras och lagras utan att bidra till verksamhetsutveckling. Bredden, analysen, erfarenheten och den djupare professionella kompetensen får inte plats.

Vad är då tillit och vad betyder den i verksamheten? Går det att leda en organisation med mer tillit? Vad krävs det för struktur och dialog för att bygga tillit?

I den här boken finns tio kapitel av forskare som är verksamma inom etik, organisation och ledarskap, historia, ekonomi, yrkeskunnande och praktisk kunskap, kvalitet, sociologi, statsvetenskap, offentlig förvaltning och samhällsplanering. De har bidragit med olika perspektiv på tillit som vi hoppas stimulerar till debatt och förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leda med tillit
  2. +
  3. Nationalekonomi för nyfikna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationalekonomi för nyfikna av Gunnar Örn (pocket).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Prostatacancer : en bok om hopp

    Peter Örn

    "Läkaren såg på mig. Ögonen var allvarliga och omtänksamma. Han var äldre än jag och han talade till mig som en äldre man med oceaner av erfarenhet; han visste vad han talade om.'Det viktiga är livet, Peter, att få fortsätta leva. Och om det sku...