Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2014-04-24
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Emö Malmberg
Originaltitel
The girl you left behind
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789187343285

Sophies historia

(462 röster)  |   Läs 39 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-04-24
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sophies historia
 2. +
 3. Toner i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Toner i natten av Jojo Moyes (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 39 recensioner av Sophies historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Lisbeth Boström (Timrå), 11 september 2020

  Boken var en fantastisk vän från början till slut!!! Kan varmt rekommendera den! Den var mycket svår att lägga ifrån sig och jag saknar att jag nu läst ut den.

 2. En vän för livet
  Frida Schröder, 17 februari 2020

  Har knappt ord för att beskriva denna bok, den är som en god vän du alltid vill vända dig till. Den väcker känslor och tankar och letar sig in i ditt hjärta. Kommer bära med mig denna bok för alltid.

 3. Älskade
  Aline, 9 februari 2017

  Älskade den! Trodde inte ja skulle tycka om en bok om krig osv men den va väldigt bra! Ja läste ut den på knappt en dag! Rek. Den verkligen!

 4. Oemotståndlig
  Sofia, 10 januari 2017

  Kunde inte lägga ner boken, utan försvann med glädje i de två kvinnornas liv och världar. Perfekt bok att börja med om man tappat läsvanan - det funkade för mig!

 5. Gripande
  Bokläsarn (Luleå), 9 augusti 2016

  Dramatisk och välskriven. Som många andra beskrivet är det liksom två historier som sammanbinds av en märklig tavla. Väldigt spännande och oviss.

 6. Rörig och tråkig
  Mayanmystica, 31 juli 2016

  Svår att komma in i början, blir bättre och bättre. Helt plötsligt tar den intressanta historien slut och en annan historia i nutid börjar. Senare pendlar författaren mellan 1916 och 2006, någonstans i mitten kommer årtalet 1945 upp och till slut är jag helt lost på vad boken egentligen handlar om.
  Väldigt rörig och tråkig story.

 7. Vacker och skrämmande
  MioFio, 27 april 2016

  Vacker och skrämmande på en gång. Genom Jojo Moyes underbara skilldringar av både människor och milöer, lever man sig in i historien på ett verkligt sätt. Mycket läsvärd tycker jag.

 8. Underbar bok
  Nina Ingeborg Linnarsson (Vänersborg), 24 januari 2016

  Redan inledningsvis kände jag att boken hade fått mig att fastna. Älskade den från dess början till dess slut. Läs den!

 9. Underbart gripande läsning
  Sussilago, 5 december 2015

  En underbart gripande bok om två kvinnors livsöden som binds samman av en tavla. Författaren har ett enkelt och tydligt bildspråk och som läsare kommer man lätt karaktärerna in på livet och känner med dem i allt de går genom. Bokem överraskar in i det sista och var svår att lägga ifrån sig. En bok jag absolut kommer att läsa igen och jag är nu nyfiken på att utforska författarens övriga verk.

 10. Två historier om samma tavla
  TofslanVifslan, 30 september 2015

  Ett oväntat slut på en tragisk krigsskildring samt den moderna sluthistorien om samma tavla. Spännande och lärorikt om hur man jobbar med stt återbörda krigsbyten.

 11. En stark första del...
  Bubili, 13 augusti 2015

  ...som övergår till en billig kärleksroman. Slukade första delen av boken, så intressant och vackert skrivet. Men andra delen gjorde mig så djupt besviken. Dålig, billig kärlekberätelse som förstörde mycket av upplevelse. Några detaljer som både jojo( och korrekturläsare) verkar missat sänker betyg rejält !

 12. Jojo lika bra som vanligt!
  Nikki , 4 augusti 2015

  Spännande på fler plan är kärleksfronten! Även två kärlekshistorier i en! Fantastiskt som vanligt Jojo! För alla kärleksälskare är detta en perfekt bok, precis som alla Jojos böcker!

 13. Läs!
  LISA, 7 juni 2015

  Jag är ganska kritisk när det kommer till skönlitteratur i den här genren, men denna var otroligt bra! Den gav en realistisk bild av hur livet kan ha sett ut för den civile i Frankrike under Första världskriget.
  En bok som bjöd på intressant, spännande och lockade läsning konstant!
  Läs den och följ med på en underbar resa!

 14. Sophies historia
  Ariadne, 20 maj 2015

  En fin skildring av kvalen och valen i ett ockuperat samhälle. Berättelsen belyser människors skräck och hur förtryck påverkar tillit och förtroende människor emellan.
  På sätt och vis kan man redan från början gissa sig till hur boken slutar, men skildringen är gripande.

 15. Härlig läsning
  CamillaW, 7 maj 2015

  En riktigt härlig bok som man sugs in i ju mer man läser. Historien löper parallellt mellan de två unga kvinnornas liv, beslut och öden fast i olika tid. Moyes språk är lättläst och enkelt att hänga med i. En riktigt härlig historia med en del tårar.

 16. Gripande och spännande
  Urban J, 11 mars 2015

  En historia som griper tag. När man börjat läsa vill man bara komma vidare i berättelsen och det är svårt att lägga boken ifrån sig. Rekommenderas!

 17. Spännande och aktuellt
  Birgitta K, 9 mars 2015

  Jojo Moyes är en driven berättare och inte heller denna gång blir man besviken. Två kvinnoöden vävs samman kring ett porträtt av den ena av kvinnorna. Historiskt trovärdigt och mycket aktuellt om konststölder under andra världskriget och hur det kan sluta för ett porträtt som kommit på avvägar i krigets skeenden. Mycket spännande och medryckande.

 18. En helt fantastisk bok.
  SEIJA BJÖRK, 12 december 2014

  Har läst tre av Jojo Moyes böcker, denna bok tycker jag att är den allra bästa hitintills. Har läst "Livet efter dig" och "Sista brevet från din älskade".
  Det är sällan man vill eller orka sträckläsa en bok, men denna bok fängslade mig så mycket att jag mot slutet av boken sträckläste i 9 timmar! Det gick bra inte att släppa boken, bara för mycket korta uppehåll, kafferast bla.
  Läs den, den blir oförglömlig.

 19. Hjärta!
  Annelee Larsson, 14 november 2014

  Bara helt enkelt en helt underbar historia med historia! Två starka kvinnor och två livsöden i två livstider! En bladvändare!

 20. toppbetyg
  BR, 5 november 2014

  Mycket intressant. Första världskriget. Nazisternas erövring av Frankrike, övergrepp, färgstarka människoskildringar, konststölder från judiska familjer.
  Fortsättning till nutid och upplösning.

 21. Underbar!
  -, 29 oktober 2014

  Vilken underbar, varm, härlig, tragisk, intressant och spännande bok! Den har allt! En underbar historia som gör en både glad och ledsen och den historiska delen är otroligt intressant!
  Slutet går inte att förutse och när man tror man har listat ut det, så vänder det igen! Ett lätt och välskrivet språk, precis som i Livet efter dig.
  Man vill bara ha mer av Jojo Moyes, som har blivit en ny favorit hos mig!
  Många säger att Livet efter dig är bättre än denna, men jag skulle nog säga ... Läs hela recensionen

 22. Tavlan
  kärringen, 14 oktober 2014

  att en historia om en bild kan fascinera och fängsla från början till slutet. Och det bästa, slutet kan inte räknas ut

 23. Känslor
  Irene Winhed-Hjeltman, 8 oktober 2014

  Tårar rinner, jag blir jätteglad ibland, sträckläser. Allt finns i denna bok som utspelar sig i två olika tidsåldrar, kvinnors kamp för överlevnad och rättvisa, läs den.

 24. Spännande och intressant
  Soleig Yttergren, 8 oktober 2014

  Mycket bra. Jag har lånat ut boken till en vän och rekommenderat den till många. Bra språk, lättläst och mycket gripande.

 25. En mycket spännande och läsvärd bok
  Inga Stiernspetz, 2 oktober 2014

  Boken innehåller två trovärdiga kärlekshistorier vilka tilldrar sig under första världskriget samt i nutid.
  Man får även veta en del om första världskriget och dessutom lära sig mycket om tavlors proveniens, (konstverkens vandring från konstnär till ägare).--Jag har dock en anmärkning vad gäller översättningen av vissa ord. Jag vet ju inte om det är förf. som formulerat dem eller översättaren men i en mening som beskriver en händelse under första världskriget skriver översättaren "skanna... Läs hela recensionen

 26. Jojo Moyes levererar igen!
  Emma, 11 september 2014

  Sååå fantastiskt och fruktansvärt bra bok!! Efter att ha läst "Livet efter dig", som var fullkomligt fenomenal och blivit en guldklimp i bokhyllan, så kan man inte låta bli att tycka om denna bok heller! Jojo Moyes har blivit en av mina favorit författare! :D

 27. Fängslande
  Margareta Borring, 29 augusti 2014

  Underbart att inte kunna lista ut slutet, fint skriven. Fängslande med skildringar fr första världskriget; både fransk och tysk sida. Även tänkvärt att det vi minst tror skall kommas ihåg blir stort med tiden. Läs!

 28. Bra bok läs den
  Ingela Ejvinsson, 13 augusti 2014

  Det var en helt underbar bok. Kunde inte sluta läsa. Läs den ni blir inte besvikna. Hoppas att det kommer mer av denna författare

 29. Mycket läsvärd berättelse
  Ewa, 6 augusti 2014

  En underbar bok, full av spänning och historia, som anknyter till en möjlig verklighet. Har läst Jojo Moyes bok "Livet efter dig", som även den var välskriven och fängslande. En författare, som kan använda språket på ett fantastiskt sätt!

 30. Hoppas på flera böcker av Jojo Moyes
  -, 23 juli 2014

  En helt annan historia än Livet efter dej. Men väldigt bra och gripande hon kan verkligen berätta en historia ser fram mot nästa bok..

 31. Läsvärd
  Fiag, 23 juli 2014

  Efter att ha läst "Livet efter dig" hade jag stora förväntningar på denna bok. Jag gillade första delen, men sedan tyckte jag den blev trist och förutsägbar. Men ändå värd att läsa.

 32. Spännande historia
  -, 21 juli 2014

  Spännande historia från olika sekler som sedan knyts ihop. Skönt att läsa en bok som inte bara är enkel och glad, utan innehåller en del sorg. Lite tråkigt och förusägbart slut.

 33. Underbar!
  Marie-Louise, 20 juli 2014

  Underbar är ordet. Man kan inte jämföra Livet efter dig och Sophies historia, de är två vitt skilda böcker men var och en är fantastisk på sitt vis. Läs den!

 34. En berättelse som kunde varit sann!

  Naturligtvis är Sophies historia en fiktiv berättelse, men de unga kvinnornas kamp under första världskriget i ett härjat Frankrike känns trovärdig. Tavlans irrfärder känns också möjlig.Jojo Moyes väver skickligt samman då och nu; min enda invändning är att det blir litet för mycket av utvikningar och händelser.

 35. Väldigt läsvärd bok!
  Giannabella, 14 juli 2014

  Jag som vanligtvis inte brukar föredra att läsa om en tid som utspelar sig under första världskriget verkligen älskade denna bok, det var mer spännande att leva sig in i den världen än i nutid - Boken pendlar i två olika tidsepoker vilket jag först tyckte verkade märkligt men med tiden blev mer och mer intressant att pendla i de olika världarna.

  Feel good bok!

 36. Kärleksroman över två tidsepoker
  AnnS., 8 juli 2014

  En kärleksroman som utspelas under första världskriget och i nutid. Tyckte att skildringen av tiden och misären under första världskriget var bra men att den delen som utspelar sig i nutid är en vanlig kärlekshistoria.

 37. bladvändare
  thoad (skövde), 8 juli 2014

  Mycket spännande och framförallt ett språk som flyter. Att den utspelar sig i två tidsepoker gör att den får en extra dimmension. Det bästa jag läst på länge.

 38. Bra bok

  Bra intressant bok om man som jag gillar nu tid o dåtid. En härlig historia som vävs ihop på ett fantastiskt sätt.

 39. Klart läsvärd med spännande historiska skildringar
  Jenny, 12 juni 2014

  Ett snäpp sämre än livet efter dig, men ändå en väldigt bra bok! Fina beskrivningar av tiden under första världskriget, en lite annorlunda bild tycker jag. Och även om man tidvis kan bli irriterad på huvudpersonerna så är det lätt att leva sig in i och förstå hur de tänker och varför de agerar som de gör.

Visa alla 39 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes