Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Symposion
Dimensioner
348 x 248 x 31 mm
Vikt
2330 g
SAB
Pna
ISBN
9789187483462

Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0

(26 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-25
529
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Version 2.0 ger en föredömlig genomgång av allt du kan tänkas vilja veta och även mycket du troligen inte hade en aning om att du kan behöva tänka på. Så mycket mer heltäckande än så här går det inte att skriva en bok om naturfoto." Erik Hansson, Natursidan

"Brutus Östling släpper boken Konsten att fotografera fåglar och andra djur (2.0). Här har han vänt på varenda sten och det är faktiskt en ultimat guide I nio kapitel betar Brutus pedagogisk och detaljerat igenom allt du behöver veta för att bli bättre på att fotografera fåglar och vilda djur. Det är frikostigt med detaljer och tips om allt från utrustning till kompositionslära. Det finns inte en enda sida i boken som inte har bilder och alla bilder har kommentarer och detaljerad teknisk data. Man får en uppfattning att Brutus verkligen kokat ner all sin erfarenhet i denna boken och att han vänt på varenda sten när han skrev den --- Jag ger starka köprekommendationer för den är verkligen fullmatad så oavsett om du är nybörjare eller proffs kommer du ha behållning av den." David Elmfeldt, Fotosidan.se

"Den nya boken är något så ovanligt som en inspirerande faktabok på 2,3 kg i stort coffetableformat med fantastiska helsidesbilder i makalöst bra tryck. Den är underbar att sitta och bläddra i bara för bildernas skull --- Det som skiljer boken från liknande handböcker är Östlings personliga och varma anslag. Jag gillar det! Han berättar för läsaren på ett mycket enkelt och levande sätt ... Den är tveklöst en av de allra bästa böckerna i ämnet!" Mikael Arinder, Anser (SKOF)

"Brutus måste trots hård konkurrens betraktas som nestorn inom fågelfoto i vårt land. Och han har så god hand med läsaren att boken utan svårighet kan läsas från pärm till pärm --- Det är några böcker sedan författaren och fotografen själv tog över ansvaret också för texten. Vilket han gör med den äran. Texten vandrar som en föreläsning med personliga kommentarer, den vindlar sig fram alldeles enkelt och lättbegripligt. Och framför allt vill jag framhäva dess entydiga pedagogiska ådra. Det känns som om allting blir så mycket lättare i Östlings goda sällskap." Torsten Green-Petersen, Vår fågelvärldI detta nya mastodontverk i stort format delar Brutus Östling frikostigt med sig av allt man behöver veta för att kunna ta bättre natur-, djur- och fågelbilder. Här ges råd om vilken utrustning som passar bäst beroende på var huvudintresset ligger, hur du får skarpa bilder av svåra motiv som till exempel fåglar i flykt men också om hur du medvetet kan arbeta med oskärpa. Hur exponerar jag rätt? Hur komponerar jag en bild? Hur fotograferar jag landskap med stjärnhimmel? Brutus handgripliga råd och tankar kring fotograferingen i kombination med ett högklassigt bildmaterial med många exempel ger dig de svar du söker.

Den här gången har Brutus själv valt att ansvara för den grafiska formgivningen. De två kapitel som handlar om val av utrustning och grundläggande kamerainställningar är skrivna i samarbete med Christian Nilsson, som under femton år var tidningen FOTO:s ansvarige tekniska redaktör. Den kombinerade expertisen resulterar i en uppsjö av konkreta råd och värdefull information.

Brutus Östling, född 1958, slog igenom som fågelfotograf med debutboken Mellan vingspetsarna år 2005. Sedan dess har han givit ut elva fotoböcker av vilka flera blivit storsäljare och även utkommit i bl.a. USA och Storbritannien. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till mästare och naturfotograf i världsklass. Fyra av hans böcker har utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. 2009 vann han det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med Att överleva dagen tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson. Sedan 2011 skriver Brutus även texten till sin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0
 2. +
 3. Hällristningarnas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningarnas värld av Johan Ling (inbunden).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Konsten att fotografera
  Ingrid Blinn, 14 juni 2021

  Vackra bilder och intressant information. Måste bara ha den i bokhyllan.
  Så proffsigt fotade bilder i naturen. Jag är hänförd, Bra bok till ett
  förmånligt pris.

 2. Lite väl stor
  Göran Olsson, 7 maj 2021

  Innehållet är mycket bra, lätt att lära sig och jätte fina bilder , men storleken påden gör den lite otymplig att läsa

 3. Superbra
  Björn Lundvall, 9 mars 2021

  Inte bara fina bilder utan också fullproppad med bra trix om hur man blir en bättre fotograf, oavsett om man tänker fota fåglar och djur eller annat

 4. Rekommenderas
  LBP, 19 februari 2021

  En mycket bra och lärorik bok som är lättläst och upplagd på ett alldeles förträffligt sätt.
  Passar för både nybörjare och de som hållit på med djurfotografering tidigare.
  Man kan läsa ett valfritt kapitel och sedan praktisera själv med sin kamera för att förstå mekanismerna som gör att ett foto blir bra.

 5. En fantastisk bok
  Mathias Andreas Johansson, 10 november 2020

  En fantastisk bok med många vackra bilder och bra beskrivning av djur och fotoutrustning. Ett given plats i alla naturfotografers bokhylla!

 6. Coffee Table Book
  Lena Holmelius, 24 september 2020

  "Konsten att fotografera fåglar" är en stor, fantastisk bok som gärna får ligga framme!
  På varje uppslag finns otroligt vackra bilder tagna av en mästerfotograf. Man får konkreta tips om t.ex bildkomposition, ljussättning, skärpa och exponering. Denna bok passar både för rena nybörjare och för mer avancerade amatörer. Rekommenderas varmt!

 7. Den enda handboken
  Lars Pettersson, 28 augusti 2020

  Det var med första versionen jag lärde mig att fotografera. Otroligt bra bok, som jag inte trodde kunde överträffas. Men jag hade fel. Den nya boken är verkligen något nytt, och nu har jag sträckläst även den. Det är handbok gjord i coffeetableformat, fantastiska bilder, som ofta även ger historierna bakom bilderna och noggranna angivelser av kameradata och exponering. En rad nya kapitel ger mig lust att försöka med nya områden. Väldigt många bra tips. Och det unika är att allt förklaras med en sådan lätthet, enkelhet.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Brutus Östling