Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
348 x 248 x 31 mm
Vikt
2330 g
SAB
Pna
ISBN
9789187483462
Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0 (inbunden)

Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-25
479
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I detta nya mastodontverk i stort format delar Brutus Östling frikostigt med sig av allt man behöver veta för att kunna ta bättre natur-, djur- och fågelbilder. Här ges råd om vilken utrustning som passar bäst beroende på var huvudintresset ligger, hur du får skarpa bilder av svåra motiv som till exempel fåglar i flykt men också om hur du medvetet kan arbeta med oskärpa. Hur exponerar jag rätt? Hur komponerar jag en bild? Hur fotograferar jag landskap med stjärnhimmel? Skiljer sig tänkandet hos en fotograf som främst arbetar med böcker från tänkandet kring annan fotografering? Brutus handgripliga råd och tankar kring fotograferingen i kombination med ett högklassigt bildmaterial med många exempel ger dig de svar du söker. Version 2.0 bygger till delar på den uppskattade texten i Brutus Östlings första handbok, utgiven år 2013. Men texterna har arbetats om och en rad nya kapitel har tillkommit.

Dessutom är det ett helt nytt bildmaterial med nya bildtexter. Den här gången har Brutus också själv valt att ansvara för den grafiska formgivningen, för att på så vis kunna ge bilder och text bästa möjliga utrymme. En annan nyhet är att de två kapitel som handlar om val av utrustning och grundläggande kamerainställningar nu är skrivna i samarbete med Christian Nilsson, som under femton år var tidningen FOTO:s ansvarige tekniska redaktör och idag driver webbsidan Objektivtest.se. Den kombinerade expertisen resulterar i en uppsjö av konkreta råd och värdefull information, både för dig som är total nybörjare och för dig som redan provat på natur-, djur- och fågelfotografering men vill dyka ned djupare i ämnet.

Dessa kapitel liksom hela boken i övrigt är skriven och presenterad på ett pedagogiskt, lättläst och ofta underhållande vis!

Brutus Östling, född 1958 i Stockholm, slog igenom som fågelfotograf med debutboken Mellan vingspetsarna år 2005. Sedan dess har han givit ut elva fotoböcker av vilka flertalet blivit storsäljare och även utkommit i bland annat USA och Storbritannien. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till mästare och naturfotograf i världsklass. Fyra av hans böcker har utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. 2009 vann han det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med Att överleva dagen tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson. Sedan 2011 skriver Brutus även texten till sina böcker. Såväl Bevingat (2015) som den senaste boken Under Afrikas himlar (2018) valdes av WWF till de årens pandaböcker (bästa naturbok).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0
  2. +
  3. De krushuvade : och andra pelikaner

De som köpt den här boken har ofta också köpt De krushuvade : och andra pelikaner av Brutus Östling, Susanne Åkesson (inbunden).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att fotografera fåglar och andra djur : version 2.0. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den enda handboken
    Lars Pettersson, 28 augusti 2020

    Det var med första versionen jag lärde mig att fotografera. Otroligt bra bok, som jag inte trodde kunde överträffas. Men jag hade fel. Den nya boken är verkligen något nytt, och nu har jag sträckläst även den. Det är handbok gjord i coffeetableformat, fantastiska bilder, som ofta även ger historierna bakom bilderna och noggranna angivelser av kameradata och exponering. En rad nya kapitel ger mig lust att försöka med nya områden. Väldigt många bra tips. Och det unika är att allt förklaras med en sådan lätthet, enkelhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Brutus Östling