Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2017-02-20
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Life on the edge. The coming age of quantum biology
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
240 x 160 x 30 mm
Vikt
699 g
SAB
Ue
ISBN
9789187513961
Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer (inbunden)

Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-02-20
275
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det mest komplexa och fascinerande fenomenet som förekommer i vårt kända universum är Livet, levande materia. Även i vår tid av kloning och syntetisk biologi så kvarstår ett otroligt faktum: Ingen har någonsin skapat något levande ur död materia. Liv är fortfarande det enda sättet att skapa liv. Saknar vi fortfarande en avgörande komponent i berättelsen om livets uppkomst? Kvantbiologi ger ett helt nytt perspektiv på den levande världdens grundläggande dynamik. Jim al-Khalili och Johnjoe McFadden kombinerar egna erfarenheter i forskningens framkant med en enastående förmåga att pedagogiskt förklara forskningens frontlinjer. Här avslöjas att den avgörande ingrediensen kan vara kvantmekanisk: Kvantfysiken kan vara den saknade pusselbiten i livets mysterium. Varje kapitel i Kvantbiologi utgår från någon av naturens märkliga under: Hur vet flyttfåglar vart de ska? Hur känner vi egentligen doften av en ros? Hur kan våra gener kopiera sig själva med så stor precision? Al-Khalili och McFadden förmedlar spänningen i det explosiva forskningsfältet kvantbiologi, och guidar läsaren genom de nya upptäckter som avlöst varandra de senaste åren. De visar på de potentiellt revolutionerande användningsområdena, samtidigt som författarna ger inblickar i det största mysteriet av alla: vad är liv? Och visar att livet finns till i kvantbiologin. Detta är kvantfysik på riktigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer
 2. +
 3. Den största berättelsen - hittills

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den största berättelsen - hittills av Lawrence Krauss (inbunden).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt facinerande!
  K, 31 december 2020

  Ämnet är svårt så jag förstår bara en bråkdel, men det är mycket fängslande och häpnadsväckande! Författarna har ansträngt sig för att göra det begripligt för de oinsatta, något som inte är helt lätt, men jag har ändå fått en djupare förståelse för att livet är ett obegripligt mysterium.

 2. Intressant om kvantmekanik och biologi
  DataRolf, 23 juli 2018

  En välskriven och välöversatt bok om de subtila sambanden mellan kvantmekaniska fenomen och ett antal annars svårförklarliga biologiska funktioner. Man befinner sig i vetenskapens frontlinje, men det är ändå inte för spekulativt för att inte verka orimligt. Kan läsas av såväl lekmän som experter.

 3. Livets minsta beståndsdelar i nytt ljus
  HTB (Enköping), 11 december 2017

  En otroligt intressant bok om de minsta skalorna i livets processer. Tyvärr är mina kunskaper i biologi och biokemi lite begränsade vilket gör det svår att hänga med i alla svängar. Detta är typiskt för tvärvetenskapliga områden som kräver relativt djupa kunskaper från flera olika fält och detta nya och mycket spännande forskningsområde är inget undantag.

 4. Spännande men svår
  Boel Gehlin, 11 juli 2017

  För en som inte har fysik som sitt favvoämne så kräver det sin kvinna. Det märks att de verkligen försöker nå oss fysikobildade men det är på gränsen.Man får gå tillbaka för att åter läsa tidigare beskrivningar. Skulle varit bra med en ännu utförligare termlista för oss som måste jobba för att förstå.
  Men ruskigt spännande nya tankar.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna