Utsikter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Alhambra Förlag AB
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
331 g
SAB
Hc
ISBN
9789187771460
Utsikter (häftad)

Utsikter

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-01-10
200
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Havsbandet utmanar prövade öbor med tid, glömska, väder, strandgods och vrede. På två procent socker överlever onkel Avrum, Solomon och Leah förtryck, flykt och sina egna val. Sanningen är till salu, men Oskar Kamp kommer till vetenskapens räddning. En glömd fartygskatastrof och ett möte på Djurgården får Hermés-scarfen att falla som en slöja och beseglar pojken Sinas framtid. Pandemins flimrande skärmar och osäkra uppkoppling binder familjen samman och tvingar dem i sär, medan fantasin fyller i där bandbredd och samhälle brister. En lojal medborgare får slutligen sin rättmätiga vila i nationens trygga sköte. Mänsklighetens sista flykt kräver Jonna Gudridsdotters offer, maskinernas bistånd och ett omöjligt val med självskrivet slut. Alltmedan vålnaden väntar med viskningen redo i det uråldriga templets febriga hjärta.

I åtta fristående noveller flätar Christian Munthe samman teman om flykt, hav, vyer, våld och framtid till en tät väv om människans villkor och utsikter.

Christian Munthe har skrivit sedan ungdomen men debuterade skönlitterärt 2020. Hans noveller har vunnit flera tävlingar och publicerats i antologier på olika förlag. Uppvuxen i Stockholms skärgård, delar han numera sin tid mellan Berlin och Göteborg, där han är verksam som filosof. Utsikter är hans debutbok som skönlitterär författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utsikter
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Utsikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd och speciell novellsamling
  Sofia Jeppsson, 24 februari 2022

  De första novellerna har handlingar som kränger lite hit och dit på samma sätt som livet. Ingen prydlig sekvens av problem->konflikt->klimax->avslut, men lösare teman och associationer som slingrar sig fram genom karaktärer och händelser.
  Jag råkade tyvärr läsa "Sanningens Pris" just när jag ville ha en liten paus i slitet med ansökningsskrivandet, vilket var ironiskt då detta är en (iofs väldigt rolig, på ett svart vis) dystopisk framtidshistoria om en akademi där extern finansiering bet... Läs hela recensionen

 2. Välskriven, relevant och intressant
  David Danielsson, 14 februari 2022

  Boken består av åtta noveller, som alla är fristående från varandra.

  1. STRANDFYND - En berättelse om livet på en skärgårdsö och ett udda strandfynd.

  2. ÖVERLEVARNA - En berättelse om en splittrad familj/syskonskara i efterdyningarna av förintelsen, levnadsval och återförening.

  3. SANNINGENS PRIS - En berättelse om akademin, Oskar Kamp och när begreppet Sanning möter kapitalism och en fri marknadsekonomi.

  De övriga novellerna heter HÖGT ÖVER YTAN, VIDEOMÖTE... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christian Munthe