Utsikter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Alhambra Förlag AB
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
331 g
SAB
Hc
ISBN
9789187771460
Utsikter (häftad)

Utsikter

Häftad Svenska, 2022-01-10
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Havsbandet utmanar prövade öbor med tid, glömska, väder, strandgods och vrede. På två procent socker överlever onkel Avrum, Solomon och Leah förtryck, flykt och sina egna val. Sanningen är till salu, men Oskar Kamp kommer till vetenskapens räddning. En glömd fartygskatastrof och ett möte på Djurgården får Hermés-scarfen att falla som en slöja och beseglar pojken Sinas framtid. Pandemins flimrande skärmar och osäkra uppkoppling binder familjen samman och tvingar dem i sär, medan fantasin fyller i där bandbredd och samhälle brister. En lojal medborgare får slutligen sin rättmätiga vila i nationens trygga sköte. Mänsklighetens sista flykt kräver Jonna Gudridsdotters offer, maskinernas bistånd och ett omöjligt val med självskrivet slut. Alltmedan vålnaden väntar med viskningen redo i det uråldriga templets febriga hjärta.

I åtta fristående noveller flätar Christian Munthe samman teman om flykt, hav, vyer, våld och framtid till en tät väv om människans villkor och utsikter.

Christian Munthe har skrivit sedan ungdomen men debuterade skönlitterärt 2020. Hans noveller har vunnit flera tävlingar och publicerats i antologier på olika förlag. Uppvuxen i Stockholms skärgård, delar han numera sin tid mellan Berlin och Göteborg, där han är verksam som filosof. Utsikter är hans debutbok som skönlitterär författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utsikter
  2. +
  3. En flod till hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt En flod till hjärta av Dilruba Ara (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Munthe