Vägen till El Faouar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-12-01
Förlag
Lange Forlag
Medarbetare
Svendsen, Ted (form)
Dimensioner
210 x 145 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789188105011
Vägen till El Faouar (häftad)

Vägen till El Faouar

(11 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad Svenska, 2017-12-01
379
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Charlotte läser franska för att glömma allt som hon inte längre vill komma ihåg. Det sägs att språket är lättare att förstå i Maghreb än i Paris och därför reser hon dit. Där på gränsen till öknen väntar en för henne okänd värld, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Saïd, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne upp på kamelen. Det är för honom hon berättar vad som verkligen hände, kvällen i oktober när hennes son försvann...

Harriette Sjödahl de Bohigas, född 1965 och bosatt i Stockholm. Fil kand i språk och humaniora.

Belönad i Västra Götalandsregionens litteraturtävling för novellen, "Som en främling på gatan".

Nu aktuell med sin debutroman, Vägen till El Faouar, på Lange förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen till El Faouar
 2. +
 3. Det började med Barnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det började med Barnet av Ethel Hedström (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Vägen till El Faouar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berörande och gåtfull!
  Boktanten, 22 februari 2021

  Denna har stått oläst i min bokhylla i knappt ett år. Men nu kände jag att boken kallade på mig, att det var dags.

  Charlotte åker till Maghreb, ett område i Nordafrika, för att fly undan allt jobbigt som hänt henne hemma i Sverige. Hon är en väldigt tyst person so inte verkar ha någon egen vilja utan följer de som leder henne. Jag känner hennes ångest och dolda frustration men önskar att jag hade fått chansen att lära känna henne lite bättre.

  Boken berör problem som kan upps... Läs hela recensionen

 2. Magisk och vacker
  Mildred Lundqvist , 24 november 2019

  Det poetiska språket är ljuvligt. Jag sitter som på nålar av händelsernas förlopp. Vill inte boken ska ta slut och jag suger åt mig varje ord, varje detalj. Miljöbeskrivningen är så äkta att det känns som om man själv var där. Särskilt scenerna i öknen. Jag känner hettan och får sand i ögonen. Det finns också ett allvar i boken med svåra händelser och det skrivs genomtänkt och med stor respekt. En mycket vacker och stark bok som berättar en händelse, baserat på en verklig händelse, på ett unikt och vackert vis.

 3. Mytisk vackert och gripande
  Catarina, 24 november 2019

  Har just sträckläst Harriette Sjödahls bok Vägen till El Faouar som bygger på en sann historia. Vilken bok! Bokens huvudkaraktär svenska Charlotte blir mot sin vilja förälskad i en muslimsk man som kräver lydnad. När hon äntligen orkar göra sig fri försvinner han med deras tolvårige son. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika, den utspelar sig till huvuddelen i byar och städer i Tunisien där Charlotte drabbas av mytiska mystiska händelser i Antoine De Saint-Exupe'rys anda... Språket är poetiskt vackert.

 4. En vacker bok utöver det vanliga
  Christinas Harmoni, 7 augusti 2019

  Den innehåller så mycket...poesi, mystik, kärlek, kvinnor och män, gott och ont och vackra miljöbeskrivningar. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika i och med att huvudpersonen reser till Saharaöknen. Den pendlar även mellan olika tidsplan vilket gör att berättelsen har många lager. Den bygger på en sann historia och har ett vackert språk. Den kräver dock sin läsare, en kan inte sitta och halvsova för då missar en flörtarna med filosofen, konstvetaren och den andlige inom en - och då går en miste om en stor del av läsupplevelsen.

 5. Rörande kärlek och mystik med vackert språk!
  Marina (Stockholm), 22 april 2019

  Denna bok är fantastisk...
  Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika genom huvudkaraktärens resor till Saharaöknen. Relationen mellan kristendom och islam, kvinnor och män, gott och ont är hjärtskärande. Boken väcker tanken om att allt i denna värld inte behöver vara svart eller vitt, och att kärlek över gränserna både kan bygga upp och förgöra en människa.
  Man blir berörd av berättelsen.

  Författaren har en intellektuell förmåga och utmärkt språkbehandling.
  Lättläst ... Läs hela recensionen

 6. Vägen till El Faouar
  bokresan, 13 oktober 2018

  Vägen till El Faouar en bok som är baserad på en sann historia. Den är lättläst, fascinerande och den har ett vackert språk. Jag tyckte mycket om miljöbeskrivningarna. 194 sidor hade gärna kunnat bli fler för en sådan stark historia, jag hade gärna läst mer. Jag hade också önskat att de fanns en översättning av de franska meningarna, t ex längst bak i boken.

 7. Tyvärr

  Tyvärr så klickade vi inte boken och jag..Jag hoppas att den ändå kan ge lite sköna stunder med en som verkligen uppskattar boken, vilket jag tror att det gör.

 8. En läsupplevelse!
  Ethel Hedström, 26 juli 2018

  Charlotte befinner sig i Las Palmas. Där möter en man som har pondus och hon dras obevekligt till honom. Charlotte låter honom leda henne i "dansen". Han säger att han är förälskad, att han vill gifta sig med henne. Deras olika syn på livet gör tillvaron svår för henne. Charlotte bestämmer sig för att göra en resa till Saharas öken. Där träffar hon en annan man, Saïd. Hon tycker om honom och delar sin livsberättelse med honom. I Sahara är nätterna becksvarta, ändock stjärnklara och ofta kylsl... Läs hela recensionen

 9. I Saint- Exuperys anda?
  Michaela Weis, 25 juni 2018

  Tveksamt. Bara för att det handlar om Sahara? Har inte hittat några andra likheter. Inte ens har Saint-Exupery kraschat i Tunisien men någonstans mellan Benghazi och Cairo, nära Wadi El Natrum, ca 2500 km från Tunisien. Hur kom Saids farbror dit?
  Enligt mig är det bara titeln som låter spännande, men sedan är boken en stor besvikelse. För mig i alla fall.
  Förstår inte heller varför Harriette Sjödahl använder franska i boken, trots att Charlotte tycker att det är lättare att förstå fra... Läs hela recensionen

 10. Passar inte mig
  Villivonkansbooks, 3 maj 2018

  Charlotte reser till Maghreb för att franskan är lättare att förstå där än i Paris. På gränsen till öknen väntar en för henne okänd värld, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Said, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne upp på kamelen. För honom berättar Charlotte vad som verkligen hände, den kvällen i oktober när hennes son försvann...
  🐴
  Vägen till El Faouar är en bok som inte alls går hem hos mig. Den är ganska mörk med kvinnoförtryck, våld och ett tuff... Läs hela recensionen

 11. Fängslande!
  Zeinat, 19 februari 2018

  Vägen till El Faouar är en inspirerande bok! Spännande och mystisk läsning om kultur, resor och svindlande kärlek. Den här boken lägger man inte ifrån sig innan den är utläst.

Visa alla 11 recensioner