Kan vi rädda Europa? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2016-02-25
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Pär Svensson
Originaltitel
Peut-on sauver l'Europe?
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
177 x 110 x 11 mm
Vikt
150 g
SAB
Oeale
ISBN
9789188123190
Kan vi rädda Europa? (pocket)

Kan vi rädda Europa?

(2 röster)
Pocket Svenska, 2016-02-25
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den så kallade "trojkan" agerat på rätt sätt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojämlikhet?

Det senaste decenniet har varit en omvälvande epok - inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framväxten av populistiska rörelser har inneburit hårda prövningar för ett redan ifrågasatt EU-samarbete.

Världen har också krympt till följd av globaliseringen och ingen aktör kan ensam möta utmaningarna vi står inför. Samtidigt präglas vår tid av konflikter, protektionism och kortsiktighet, vilket bakbinder de institutioner till vilka vi sätter vårt hopp.

Kan vi rädda Europa? spänner över många teman; utbildningssystemens behov av reformer, skatteparadis och rättvisa skatter, den globala finansmarknaden, USA:s roll i världen, konflikten i Mellanöstern, Kinas framväxt samt EU:s behov av ökad demokrati och samarbete.

*

Thomas Piketty är professor i nationalekonomi vid Paris School of Economics och författare till Kapitalet i det tjugoförsta århundradet. Kan vi rädda Europa? innehåller ett urval av texter skrivna åren 2005-2015.

Thomas Piketty staller helt enkelt andra fragor och lyfter pa stenar som nastan aldrig vidrors i svensk offentlighet. De handlar om makt och om vad politiken kan astadkomma ... Sa kop ett exemplar och skicka efter egen lasning till valfritt statsrad i regeringen.
Daniel Suhonen i Expressen

Stundom briljanta smakprov pa ekonomisk folkbildning.
Svenska Dagbladet

Piketty stravar efter att rubba sjalva maktbalansen i den skona, hemska varld som vi lever i.
Sven-Eric Liedman i Sydsvenskan

Alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhället kommer behöva relatera till Thomas Piketty. Dagens Nyheter

Thomas Piketty har förvandlat vår ekonomiska diskurs; vi kommer aldrig mer att tala om förmögenheter och ojämlikhet som vi har gjort hittills. New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kan vi rädda Europa?
  2. +
  3. En kort historik om jämlikhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kort historik om jämlikhet av Thomas Piketty (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Piketty