Historier från ingenstans (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2009-11-16
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
South of No North
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
He.016=c
ISBN
9789188144805

Historier från ingenstans

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2009-11-16
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Charles Bukowski är en av Amerikas stora kultförfattare och översatt till tolv språk, däribland svenska. Den första romanen Factotum gavs ut i Sverige 1979. Sedan dess har det kommit ut ytterligare elva böcker på svenska, både romaner, noveller och dikter.

Historier från ingenstans är en novellsamling som Charles Bukowski skrev på 70-talet, samtidigt som han för en större publik i USA slog igenom som författare. Nu har hans svenska översättare Einar Heckscher reviderat sin tjugo år gamla översättning och novellerna ges ut på nytt - i denna pocketutgåva. Det är 27 stycken, om människors liv på amerikanska bakgårdar. Knappt med pengar, dåligt vin, förluster på travbanan, medlidande kvinnor, ja livet drabbar med full kraft Bukowskis persongalleri. När några novelltitlar: Mördarna, Stake, Ingen väg till Paradiset, Vad som tog livet av Dylan Thomas.

Bokens efterord är skrivet av Crister Enander, författare och journalist, som gjort många författarporträtt i både bokform och tidskrifter, bland annat i Tidningen Boken. I yngre år var Crister Enander, som många av sina generationskamrater, en flitig Bukowskiläsare. Här ett citat ur efterordet:
"Det är de utslagna och utfrusna, de avskydda och föraktade som Charles Bukowski skriver om. Det är hans värld. Det är hans människor; det folk han delar dagar och vinare med."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historier från ingenstans
  2. +
  3. Dagarna rusar iväg som vilda hästar över bergen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagarna rusar iväg som vilda hästar över bergen av Charles Bukowski (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Bukowski

Övrig information

Dessa 27 noveller handlar om människors liv i amerikanska sängar, och vid bardiskar. Det är knappt med pengar, vinet är dåligt, på travbanan satsas det på vinnande häst. Ja, livet drabbar med full kraft Bukowskis figurer.