Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2016-05-23
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Medarbetare
Rydman, Maria (form) / Magnusson Rune, Elisabeth (foto)
Dimensioner
235 x 175 x 15 mm
Vikt
924 g
SAB
Vebl
ISBN
9789188265388
Hitta läkningen i skogen : en hjälp ut ur utmattningssyndrom (inbunden)

Hitta läkningen i skogen : en hjälp ut ur utmattningssyndrom

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-05-23
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"När man är så trött så det värker i varenda ben i hela kroppen, ska man vara glad över att man inte är abborre."
// Carl-Gustaf Lindstedt

Lösningen på denna kroppsliga trötthet kan vara så enkel som att dra åt skogen ... Bokstavligt talat. Ny forskning visar nämligen att det är hälsosamt att vistas i skog och vistelsen kan till och med skydda mot allvarliga sjukdomar.

HITTA LÄKNINGEN I SKOGEN En hjälp ut ur utmattningssyndrom är en bok för alla människor. Främst för de som gått in i väggen, men även för de som är i riskzonen.
Boken beskriver på ett lättillgängligt och tidvis humoristiskt sätt hur man kan hitta tillbaka till en harmonisk tillvaro med hjälp av skogens alla detaljer. Stubbar och stenar, kottar och barr, myror och löv allt får en helt ny innebörd i denna bok.

Elisabeth Magnusson Rune, en civilekonom på 55+, har erfarit den hårda väggen två gånger under sin yrkeskarriär. Efter åratal med alldeles för mycket övertidsarbete och stress, både privat och
på arbetsplatser, blev hon diagnostiserad och sjukskriven för utmattningssyndrom. Vägen tillbaka har varit tröttsamt lång och Elisabeth insåg att hennes sinnesfrid och långsamma återhämtning fanns ute i skogen. Där bland gamla träd och stora stenar återladdades batterierna. Det var där idén till denna bok föddes. Elisabeths förhoppning med denna unika fotobok är att den ska hjälpa andra människor som fått diagnosen utmattningssyndrom.

Så följ hennes uppmaning:
Ta på dig din mysigaste mysbyxa.
Din skönaste och slitnaste tröja.
Dina gamla gymnastikskor.
Och dra till skogs!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hitta läkningen i skogen : en hjälp ut ur utmattningssyndrom
 2. +
 3. Leva & läka med naturen : projekt för balans, kreativitet och återhämtning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva & läka med naturen : projekt för balans, k... av Anna Carlile (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hitta läkningen i skogen : en hjälp ut ur utmattningssyndrom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att ta till sig budskapet
  Jessika Lilja, 26 maj 2019

  Böcker om utmattning tenderar att vara svårlästa, det är därför fantastiskt bra att det äntligen kommit en bok som även en utmattad orkar ta till sig. Boken utgår från naturen och innehåller framförallt foton och reflektionsfrågor som lockar till både skratt och allvar. Du bör läsa boken fördelat över tid och låta innehållet väcka funderingar att ta med dig under en promenad i naturen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Magnusson Rune

 • Fika med noveller

  Elisabeth Magnusson Rune

  Över en fika kan precis allting hända. Vi kan bevittna hemlighetsfulla och ofräscha sysslor som våra medmänniskor utför eller vi kan få negativa och livspåverkande besked. Vi kan välja att bryta släkters arvsynder eller vi kan uppleva att faran ib...

 • Över en fika kan allting hända

  Nour Al-Houda Kanjo, Peter Westberg, Elisabeth Magnusson Rune, Daniel Brandt, Sandra Nordqvist

  Över en fika kan allting hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I denna novellantologi samsas självupplevda och skönlitterära berättelser om den viktiga fikastunden. 32 författare ger dig inspirerande, und...