Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-03-22
Upplaga
1
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Olofsson, Richard (form) / Kolijn, Max-Michel (foto)
Dimensioner
10 x 200 x 170 mm
Vikt
541 g
SAB
Rbo
ISBN
9789188335173
Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition (häftad)

Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-03-22
309
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vandrare, kajakpaddlare, skidåkare och bergsbestigare rör sig i miljöer långt från vardagens bekvämligheter. Rent vatten är ofta en bristvara och allt som behövs måste bäras med i den egna packningen. Om något skulle gå fel dröjer det länge innan hjälpen kommer. Den här boken handlar om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser det vi kallar Vildmarksmedicin. Vildmarksmedicin är ett ämne som är ganska nytt i Sverige och som omfattar mer än traditionell första hjälpen. I boken får du hjälp att göra en analys av riskerna för den tur du planerar. Hur sannolikt är det att något inträffar? Hur lång tid skulle det ta för hjälpen att nå fram? Du får lära dig de arbetsprinciper och minnesregler som räddningspersonal använder, effektiva handläggningar för skador på olika delar av kroppen och hur du kan bedöma vanliga symptom som huvudvärk och magont och känna igen allvarligare tillstånd som kräver omedelbar evakuering. Andra delar i boken tar upp höjdsjuka, dykmedicin, febersjukdomar, vattenrening, brännskador, värmeslag, nedkylning, insektsbett med mera. Författaren Olivia Kiwanuka är läkare och forskar inom neurokirurgi. Hon har specialistkompetens i bergsmedicin (DiMM) och Dykmedicin (EDTC/Försvarsmakten) och har utbildat både privatpersoner och andra läkare inom vildmarksmedicin och som expeditionsläkare har hon hjälpt såväl otränade nybörjare som proffsäventyrare att uppnå sina mål på ett säkert sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition
  2. +
  3. Din skogshandbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Din skogshandbok av Sara Starkström (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kortfattat, ofullständig och bitvis felaktig.
    Niklas Andersson, 8 januari 2018

    I hopp om att friska upp den sjukvårdsutbildning jag har fått inom det militärer letade jag upp denna bok, men det här var inte vad jag hade hoppats på. Jag har utbildning på snörat förband även kallat Tournique och fick lära mig att den får jag inte använda i det civila på grund av åtalsrisken av vållande av annans kroppsskada. Författaren uppmanar att den ska finnas med i alla första hjälpen kit och förklarar i kortfattat och felaktig hur man ska använda den. Detta trots den överhängande ap... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vildmarksmedicin : första hjälpen och sju...