Följderna av en oerhörd händelse : tyskarnas efter återföreningen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-11-11
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Björn Sandmark
Dimensioner
198 x 113 x 8 mm
Vikt
130 g
SAB
Oh
ISBN
9789188383563
Följderna av en oerhörd händelse : tyskarnas efter återföreningen (häftad)

Följderna av en oerhörd händelse : tyskarnas efter återföreningen

Häftad Svenska, 2019-11-11
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tyskarna efter återföreningen

Hur lugn kommer Europas framtid att bli? Idag vågar ingen svara. Så inleds Wolf Lepenies uppmärksammade essä om tillståndet i Tyskland och Europa åren efter Berlinmurens fall. Skriven strax efter den tyska återföreningen är den fylld av iakttagelser vars träffsäkerhet och relevans är än tydligare idag. Vi måste ha klart för oss att ingenting ännu är avgjort. Utgör de processer vi idag bevittnar eller medverkar i en vändpunkt eller bara en episod?

Denna bokutgåva av Följderna av en oerhörd händelse innehåller en intervju med Wolf Lepenies där han reflekterar över dessa dramatiska skeenden snart trettio år senare.

Wolf Lepenies (f. 1941) är samhällsvetenskaplig forskare och författare. Han är professor emeritus i sociologi vid Freie Universität i Berlin var under många år föreståndare för Wissenschaftskolleg i Berlin. Han är medlem i en rad akademier, däribland de svenska Kungliga Vetenskapsakademien och Kungliga Vitterhetsakademien, och har erhållit De tyska bokhandlarnas fredspris liksom många andra internationella utmärkelser.

Björn Sandmark är författare, översättare och VD för Göteborgs Stadsteater. Hans senaste bok, tillsammans med Ann-Marie Ljungberg, är Paracastextilierna i Göteborg Vem äger det globala kulturarvet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Följderna av en oerhörd händelse : tyskarnas efter återföreningen
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wolf Lepenies