101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2017-08-29
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Maranik, Alan (form)
Dimensioner
222 x 150 x 20 mm
Vikt
594 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789188397171

101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-29
148
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nionde utgåvan av "101 Whisky du måste dricka innan du dör" fångar de mest aktuella trenderna på whiskyhyllan. Med författarens otaliga provningar som grund styrs också innehållet efter det intresse som finns hos konsumenterna, denna gång med en än större tyngdpunkt på små whiskynationer såväl som USA och Sverige.

Trettiotalet nya sorter att uppdatera för den påläste whiskydrickaren likaväl som den nyinvigde kan inspireras.

Boken ger omdömen med vedertagna uttryck, men även leenden genom kreativa klacksparkar där entusiasmen märks; smörkola, ek och fruktgodis tillhör några av de beskrivande orden, liksom knallpulver, popcorn och lakritsrot.

Ta med boken till taxfree-shop och systembolag. Botanisera, prova själv och skriv en rad när du hittar egna favoriter och underhållande associationer.

Som tidigare är urvalet gjort från alla genrer och prisnivåer-maltwhisky, blended och bourbon. Så gott som alla sorter i boken finns på hyllan, eller i beställningslistan på Systembolaget. Genom provningar och sociala medier har Örjan Westerlund fångat de favoriter som finns hos såväl nya som etablerade sorter. Här kommer omdömen om doft, smak och eftersmak som sprider en tydlig hängivenhet till alla våra whiskyälskare.

Etthundraen gånger skål - och god läsning!

Om författaren:
Med över ett trettiotal böcker bakom sig, sålda i närmare 400 000 exemplar, är Örjan WWesterlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. "101 öl du måste dricka innan du dör" har sålt slut i stora upplagor sju år i rad och är en mycket populär present. Örjan Westerlunds "Bourbon & amerikansk whisky" var nominerad till "världens bästa whiskybok 2016-17 av Gourmand Cook book Awards. Örjans "Svensk Whiskybok" har prisats av Måltidsakademin i Grythyttan. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat många hundra öl- och whiskyprovningar och medverkat i whiskyjuryn för Stockholm Beer & Whisky festival. Han har även varit anställd som sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En berusande livskälla
    Arne Nilsson, 14 april 2018

    För en enkel man, som gärna tar sig ett järn eller två, känns det kalas att ha en bok av detta slag inom mina ägors blyga stängsel. Det känns så fint att någon lyckats förvandla alkohol till litteratur! Örjan Westerlund ordinerar här hundraen sorters whisky och inte tänker jag avvika från ordinationens välmenande önskan. Det känns bra att äntligen kunna dricka med gott samvete. Jag sitter på kvällarna i min billiga fåtölj i dunklet med boken i ena handen och järnet i andra. Men kom ihåg en sa... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Örjan Westerlund