Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-01-26
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form)
Dimensioner
265 x 220 x 25 mm
Vikt
978 g
SAB
Qcabd-cbd
ISBN
9789188435453
Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter (inbunden)

Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-01-26
229
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Råvara: Småland
Övriga ingredienser: Smålands Akademi
Den här boken tar dig med på en matresa genom Småland. Historia, kultur och mat går hand i hand. Utvandrarnas korngrynsgröt, äppelodlingar längs Vätterstranden och kalaskokerskor berättar alla något om det landskap där de föddes.
Kända smålänningar delar här med sig av sina småländska recept och anekdoter kring hur kända småländska matvaror kom till som Bullens varmkorv och ostkaka, samt hur nya rätter letar sig in i det småländska köket, såsom falafel och ölbryggeri.

Du behöver inte vara smålänning för att snålvattnet skall rinna till, här bjuds både överdåd när tillfälle ges och överbliven skrapmat när utkomsten är skral i ett motsatsernas landskap.
Här bjuds nedslag i den tunna mylla som täcker Smålands urberg, tryfferat med några recept och citat som väcker och förstärker smaklökarnas bifall.
En brokig samling texter som gör kulinariska, geografiska och historiska nedslag i de små landen, lätt kryddade med småländska ljud och läten.

Birgit Carlstén är skådespelare, sångare och regissör sedan cirka 40 år. Född och uppvuxen i Huskvarna, utbildad vid Skara skolscen, Teaterhögskolan i Malmö och vid privata sångstudier. Har erhållit ett flertal priser och utmärkelser.
Hon har hela landet som arbetsfält, på scen och på rörlig bild, har skrivit krönikor och artiklar, bor strax utanför Göteborg, är vice ordförande i Alf Henrikson-sällskapet och hedersledamot av V-Dala nation i Uppsala.

Cecilia Davidsson är författare och lektor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Född och uppvuxen i Tolg och i Växjö, numera bosatt i Vaxholm. Utöver noveller, romaner och barnböcker skriver hon lättläst litteratur. Bland annat har hon gjort lättlästa versioner av Vilhelm Mobergs romaner Utvandrarna och Invandrarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter
  2. +
  3. Smaka på Småland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smaka på Småland av Stina Algotson, Lenamarie Wikström (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ur Smålands skafferi : folk, föda och fär...