Lustenbåtarna på Klarälven (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2018-10-05
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Lundgren Landin, Helena (foto)
Dimensioner
250 x 235 x 20 mm
Vikt
894 g
SAB
Prcd:k
ISBN
9789188435606
Lustenbåtarna på Klarälven (inbunden)

Lustenbåtarna på Klarälven

Inbunden Svenska, 2018-10-05
129 199 Du sparar 70 kr!
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
 

Under lång tid var flottningen en av de största industrierna i Sverige och sysselsatte som mest ett par tusen personer om året bara i Värmland. Lustenbåtarna som användes för bogsering av virke från Deje till Karlstadsområdet kom att bli karakteristiska för flottningen på Klarälven, som var Sveriges sista flottled. Här flottade man ända fram till 1991.

Det var för många ett säkert vårtecken varje år då Lustenbåtarna återigen började dra sina bogsersläp genom Karlstad. Idag är de borta men minnena lever kvar.

Den här boken handlar om båtarnas historia, ett ämne som ingen tidigare skrivit om. Texterna är baserade på ett 20-tal intervjuer gjorda med anställda inom Klarälvens flottnings förening som gjordes i samband med att flottningen lades ner samt intervjuer gjorda av författaren själv mellan 2014 2018. Bildmaterialet är hämtat från såväl museer som privata samlingar och boken ger därmed en unik inblick i båtarnas historia, där de som jobbade ombord själva berättar om sina minnen.

 

Helena Lundgren Landin, Fil. Mag. i Konstvetenskap, har tidigare arbetat som guide vid bland annat Dyvelstens flottningsmuseum. Hon har även skepparexamen och maskinistexamen och arbetar till vardags med underhåll av gamla flottningsbåtar hos Pråmkompaniet. Utöver detta reser hon runt och håller föredrag om flottningens historia. Flottningsbåtar är ett av hennes största intressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lustenbåtarna på Klarälven
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »