Boris Safonov : Luftwaffes baneman på östfronten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-01-15
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag
Översättare
Sergej Petrov
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
425 g
SAB
Lz Safonov, Boris
ISBN
9789188441096
Boris Safonov : Luftwaffes baneman på östfronten (häftad)

Boris Safonov : Luftwaffes baneman på östfronten

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-01-15
145
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Biografi om den sovjetiske jaktflygaren Boris Safonov under andra världskriget. Han flög i strid över Nordkalotten både under Finska vinterkriget och det tysk-ryska kriget från 1941. Med sitt långsamma Polikarpov I-16-jaktplan överträffade han de resultat som de bästa brittiska Spitfire-piloterna åstadkom under slaget om Storbritannien. När Safonov försvann under en stridsflygning 1942 var han det ledande flygaresset på den allierade sidan i kriget.

På grund av språkbarriären har Safonov förblivit ganska okänd i vårt land, men här presenterar den ryske flyghistorikern Jurij Rybin biografin om denne färgstarka flygares fängslande livsöde. Jurij Rybin, boende i Murmansk, har ägnat flera decennier åt att kartlägga flygkriget över Nordkalotten.

Denna bok bygger på en unik och mycket noggrann studie av såväl ryska som tyska arkiv om Boris Safonov och luftkriget över Nordkalotten 1939-1942. Det är långt ifrån någon hjälteskildring. Tvärtom granskar Rybin kritiskt propagandaberättelserna och väjer inte för att berätta obehagliga fakta som framkommer vid ett studium av arkivdokumenten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boris Safonov : Luftwaffes baneman på östfronten
  2. +
  3. Svenska flygare i strid under andra världskriget : Svenskar i Luftwaffe, RAF, US Air Force och finska flygvapnet 1939-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska flygare i strid under andra världskrige... av Håkan Gustavsson (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boris Safonov : Luftwaffes baneman på öst...