Systerskap (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2018-06-15
Förlag
Volante
ISBN
9789188659699

Systerskap E-bok

En feministisk idébok

E-bok,  Svenska, 2018-06-15
49
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Från gemenskapen i tonårens tjejgäng till? vadå? Vad hände med den där särskilda styrkan i att vara ett gäng av systrar ? och hur får vi tillbaka den igen?

Trots en imponerande karriär inom politiken ? där hon nådde in i maktens absoluta toppskikt ? insåg Veronica Palm att det saknats en viktig beståndsdel i hennes liv. En beståndsdel som männen vid makten drar nytta av titt som tätt, medvetet eller omedvetet.

Systerskap handlar om återerövrandet av den. Utifrån erfarenheterna drar hon slutsatser om hur ett systerskap både skulle ha gjort och faktiskt gör skillnad, från att ha sett och upplevt mamma och mormors kamp, till att förstå och hjälpa yngre systrars framgång.

Det är lika mycket en idébok som en utvecklingshistoria. Det är en djupt personlig berättelse där Veronica Palm reflekterar över händelser i såväl det förflutna som nutiden. Här ges också fascinerade inblickar i politikens finrum, från arbetet kring Decemberöverenskommelsen till konsekvenserna av att våga ta sig ton.

Med sin uppväxt i arbetarklassen tillför hon dessutom ett perspektiv som allt för ofta brukar glömmas bort i feministiska diskussioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Veronica Palm