Poet X (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2020-11-02
Förlag
Vox by Opal
Översättare
Yolanda Aurora Bohm Ramirez
Originaltitel
The Poet X
Dimensioner
216 x 144 x 33 mm
Vikt
522 g
SAB
uHce
ISBN
9789188665232
Poet X (kartonnage)

Poet X

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2020-11-02
144
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En hyllad och prisbelönt roman på prosa lyrik:
"Readers will yearn to finish this verse novel in a single sitting, but its echoes will remain with them much longer." The Guardian

För Xiomara Batista känns det som att hon inte har någon röst, ingen lyssnar på henne, på vad hon vill och vad hon har att säga. Trots det verkar hon inte kunna gömma sig. Sen hon växte i sin kropp syns hon för allt och alla och hon har lärt sig att låta knytnävarna säga det rösten inte förmår. Men rösten inom henne går inte att tysta och hon låter den skrika genom sidorna i sin anteckningsbok. Där skriver hon om sina föräldrar och deras stenhårda krav. Hon skriver om Gud och hur inte ens han tycks höra henne. Och hon skriver om Aman, killen i hennes biologigrupp som ingen får veta något om, men som är den Xiomaras kropp skriker efter varje natt. När hon får möjlighet att gå med i skolans poesiklubb inser hon direkt att hennes mamma aldrig skulle gå med på det. Men hon måste hitta ett sätt att göra det möjligt. För trots att hon lever i en värld som tycks helt ointresserad av vad hon har att säga, vet Xiommara en sak: Hon kan inte längre hålla tyst.

Precis som Xiomara växte Elizabeth Acevedo upp i USA med dominikanska föräldrar. Poesin blev även hennes röst och hon har bland annat vunnit National Slam Contest. Poet X har blivit en stor succé världen över, den har vunnit flera prestigefulla priser, bland annat National Book Award och Carnegie Medal. Den svenska översättningen är gjord av spoken word-artisten och poeten Yolanda Aurora Bohm Ramirez.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Poet X
  2. +
  3. Ingenting och allting på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenting och allting på samma gång av Louise Jingryd (häftad).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Poet X. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Roman skriven på vers!
    Jennifer, 13 april 2021

    Poet X handlar om Xiomara som känner att hon inte längre har någon röst. Vad hon än försöker säga, hur hon än försöker uttrycka sig så är det ingen som ser henne eller hör henne. Men trots det så verkar hennes utseende skrika, och hon låter knytnävarna tala. Men rösten inom henne går inte att tysta - och till slut fyller hon block efter block med ord.

    Poet X är en bok som känns. Den är skriven i vers och varje ord känns noga övervägt och valt. Det gör att du om och om igen får käftsm... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Acevedo