Katt och människa emellan : en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2019-11-01
Upplaga
1
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Gahne, Mia (red.) / Lindblad, Niklas (form) / Lindblad, Eva (foto)
Dimensioner
235 x 163 x 18 mm
Vikt
520 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789188699220
Katt och människa emellan : en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser (inbunden)

Katt och människa emellan : en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-01
69 219 Du sparar 150 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Om relationen till vårt mest populära husdjur och en av världens mest egensinniga varelser!
I Katt och människa emellan guidas vi i katters egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men högt personligt sätt. Therese Lilliesköld är sedan elva år tillbaka själv ägare till katten Pocahontas och tillsammans har de upplevt saker som alla kattägare både kan lära sig och överväldigas av. I boken ryms råd, rön och tankar om katter och människor i allmänhet, men också personliga erfarenheter som väcker nyfikenhet och öppnar upp världar av outforskad vetenskap.

Fakta, myter och en och annan tokighet
Förutom unika berättelser rymmer Katt och människa emellan lärorika avsnitt om bland annat kattens plats i människans historia, spinnande kommunikation och svar på frågor såsom kan katter kan sörja? Vid sidan om rena fakta serveras läsaren även ett antal kattmyter och andra upplysningar som är lika mycket underhållande som viktiga att känna till.

Kattälskande antrozoolog med beteenden i fokus
Therese Lilliesköld brinner för att hjälpa kattägare förstå sina djur och därigenom kunna ge dem ett gott liv. Hon är till vardags föreläsare och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt katt och hund. Utöver lång praktisk erfarenhet av att jobba med djur på djurparker, omplaceringsverksamheter, djurkollon och i det vilda bedriver hon sedan 2009 konsultverksamhet med fokus på problemutredning av katt. Sedan 2014 författar hon även läromedel i antrozoologi och drivs av en stor nyfikenhet att förstå andra individer både djur och människor.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Katt och människa emellan : en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser
 2. +
 3. Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrfota vän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, ... av Therese Lilliesköld (inbunden).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Katt och människa emellan : en känslomässig faktabok baserad på verkliga händelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med kattens perspektiv i fokus
  Ulrika R, 21 juni 2021

  Therese håller en god balans mellan egna erfarenheter och vetenskaplig kunskap. Boken innehåller både igenkännande situationer och nya insikter om katter. Det känns som en god handbok för att få inspiration och stöd till att utveckla sin relation till och kommunikation med katt. En trevlig bok att ge till någon som precis skaffat sin första katt eller vill veta mer om katters beteende.

 2. Åh dessa katter
  AgnesKenshin, 23 juni 2020

  En välkomponerad bok som visar på den underbara relation mellan katt (våra familjemedlemmar!!) och människa! Såsom författaren ser och behandlar sina käraste vänner hoppas jag fler tar till sig, efter de läst boken. Annars vad är meningen att ens leva med ett husdjur (?)

  Extra plus för tips på mer djurvänliga leksaker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Therese Lilliesköld