Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrfota vän (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2021-10-27
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Bark, Jennifer (red.)
Dimensioner
235 x 160 x 18 mm
Vikt
458 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789188699572

Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrfota vän

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-27
220
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Hund och människa emellan guidas vi i hundars egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men också mycket personligt sätt. Författarens egna erfarenheter, både i egenskap av hundägare och expert på beteenden och samspel mellan människa och hund, lyser igenom och gripande berättelser varvas med praktiska råd.

Här får vi bland annat lära oss om: hundars förmågor och känslor, betydelsen av hundträning och hur det har förändrats över tid, antrozoologisk forskning och vad som egentligen utmärker en hund, läkande relationer och hundens betydelse bland annat i livets slutskede, hundledarskap och synen på det genom tiderna liksom frihet i vardagen och frågor som kan vi låta hunden vara en fri individ?

Boken vänder sig till alla hundägare, oavsett ras och hur länge man haft hund.

Om författaren: antrozoolog med fokus på hund och katt
Therese Lilliesköld är föreläsare, författare konsult och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt hund och katt. Sedan 2014 har hon författat läro-medel i antrozoologi och hösten 2019 släpptes hennes faktabok Katt och människa emellan (Pug Förlag) som fått många fina recensioner. 2020 kom hon även med den självbiografiska boken När elefanter drömmer (Pug Förlag).

SAGT OM BOKEN:
"Therese ger råd, kastar ut frågeställningar och delar med sig av forskningskunskap. Det är en frikostig bok och den läckra layouten bjuder till läsning. () Grattis alla ni som har hela boken framför er."/ Tidningen Hundskyddet, utdrag ur recension Nr 4 2021

"En finstämd och personlig beskrivning av det viktiga relationella samspelet mellan våra hundar och oss människor. Glad att det kommer en bok som inte handlar om prestation utan tanke på vad hunden kanske uppskattar och inte uppskattar i det."/Lena Andersson, VD Hundens hus Sundsvall
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrfota vän
 2. +
 3. Hundens språk och tankar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens språk och tankar av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrfota vän. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint om hunden
  Pelle Karlen, 18 mars 2024

  Så mycket fint om hundar som skapar nya tankar och gör en nyfiken. Många exempel ges och boken skiljer sig från andra böcker på ett bra sätt!

 2. En kärleksförklaring till människans bästa vän
  Susanna Wanander , 6 december 2021

  En väldigt varm och fin bok om relationen mellan människa och hund. Ett måste för alla de som vill fördjupa sin relation till hunden, utanför det som går att träna med klicker och disciplin. Boken berörde mig djupt!

 3. En hundbok som berör och väcker nyfikenhet
  Siri Lilliesköld , 21 november 2021

  Jag kan varmt rekommendera Therese Lillieskölds nyutkomna bok "Hund och människa emellan". I boken varvas forskning och fakta med mer personliga erfarenheter och reflektioner kring vad det innebär att leva i en nära relation med sin hund. Vem är du i den relationen, och vem är hunden? En fin bok som berör och väcker nyfikenhet, oavsett om du redan lever med eller funderar på att leva med en hund i ditt liv.

 4. Finstämd och innehållsrik bok om hundar
  Carin Holmberg, 16 november 2021

  Boken handlar både om Therese L egna hundar och deras gemensamma liv tillsammans och hundar i olika kulturer och tider. Om hundsyn och därmed indirekt om människosyn. Allt får hon plats med utan att det känns trångt. Tvärtom flyter texten över sidorna och det ena ger det andra i ett fritt flöde. Vill man läsa en hundbok som tar hundens och människans relation på allvar och ger något annat än råd om träning och lydnad. Då är detta rätt bok. Jag kan varmt rekommendera den.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Therese Lilliesköld